Titulinis » Naujienos » P.Nausėda sugrįžimą pažymėjo įvarčiu, „Energija“ išvykoje patiesė čempionus

P.Nausėda sugrįžimą pažymėjo įvarčiu, „Energija“ išvykoje patiesė čempionus

2015-09-12
sportas.lt informacija
 Šeštadienį prasidėjo naujasis Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos sezonas, kuriame vėl dalyvauja pajėgiausia Lietuvos komanda Elektrėnų „Energija“.
 
Jau pirmose naujojo sezono rungtynėse „Energija“ įrodė, jog šiame sezone taikosi į aukščiausias vietas. Elektrėniškiai svečiuose 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) nugalėjo dvejų pastarųjų metų čempionus Minsko „Junior“ ledo ritulininkus.
 
Rungtynių pradžia „Energijai“ susiklostė puikiai – jau 10-ąją rungtynių minutę po Aimo Fiščevo perdavimo įvartį pelnė į komandos gretas po metų pertraukos sugrįžęs Petras Nausėda (9:17 min.). Jis įvartį įmušė praėjus vos 2 sek. po to, kai nuo nubaustųjų suolelio pakilo „Junior“ žaidėjas Filimonas Ledenkovas. Elektrėniškiai pirmajame kėlinyje gavo 4 baudos min., bet mažumoje gynėsi sėkmingai. Antrojo kėlinio pradžioje „Energija“ vėl sėkmingai gynėsi mažumoje, bet netrukus F.Ledenkovas (25:37) ištaisė savo klaidą pirmajame kėlinyje ir išlygino rezultatą.
 
Visgi, vėliau iniciatyvą į savo rankas perėmė „Energija“. Po Dovydo Kulevičiaus ir Mauro Baltrukonio perdavimų pasižymėjo Aivaras Bendžius (29:29), o dar solidesnį pranašumą „Energijai“ suteikė M.Baltrukonis (38:49), įmušęs įvartį po D.Kulevičiaus ir Karolio Kubiliaus perdavimų. Deja, pačioje kėlinio pabaigoje „Junior“ pavyko priartėti iki minimumo – ritulį į „Energijos“ vartus pasiuntė Viktoras Kučerenka (39:37). Paskutiniame rungtynių trečdalyje „Junior“ padėtis dar labiau komplikavosi. A.Bendžius (53:36) sulaukė perdavimų iš D.Kulevičiaus ir M.Baltrukonio, pasinaudojo kiekybine persvara ir padvigubino „Energijos“ pranašumą. Likus žaisti mažiau nei 3 min. prasižengė Aurimas Gaidauskas, tačiau elektrėniškiai vėl gynėsi pavyzdingai ir išplėšė puikią pergalę.
 
„Energijos“ vartus be keitimų gynė Donatas Žukovas. Šios dvi komandos sekmadienį Minske susitiks dar kartą. Praėjusiame sezone „Energija“ iš tolesnės kovos pasitraukė ketvirtfinalyje, o „Junior“ tiesiog žibėjo atkrintamosiose varžybose ir tapo lygos čempione.