Titulinis » Naujienos » P.Nausėda: „Padaryti Baltarusijos lygio čempionatą Lietuvoje yra nerealu“

P.Nausėda: „Padaryti Baltarusijos lygio čempionatą Lietuvoje yra nerealu“

2013-03-20
sportas.lt informacija
 
Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Petras Nausėda trečiadienį debiutavo tiesioginiame „Viasat sport baltic“ eteryje, kuriame prisidėjo prie Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) rungtynių tarp Rygos „Dinamo“ ir Habarovsko „Amur“ komentavimo.
 
Elektrėnų „Energijos“ klubo žaidėjas taip pat papasakojo apie dabartinį Lietuvos rinktinės trenerį, ambicijas, ledo ritulio čempionatų rengimą Lietuvoje ir galimybę turėti Lietuvos komandą KHL lygoje.
 
Ledo ritulininkas džiaugėsi, kad Lietuvos vyrų rinktinės treneris Berndas Haake į darbą žiūri itin profisionaliai. Vokietis yra pirmasis treneris, kuris taip rūpinasi visais žaidėjais. P.Nausėda tikino, kad B.Haake aplankė daugelį užsienyje rungtyniaujančių Lietuvos ledo ritululio rinktinės narių.
Treneris netgi savo „Facebook“ profilyje patalpino Kazachstane žaidžiančio Donato Kumeliausko įvarčio vaizdo įrašą.
 
P.Nausėdos teigimu, dabar reikia kokybės, o ne kiekybės: „Mes turime principus, turime vaikų, turime jaunimo, kurie užsisėdi. Reikėtų pradėti nuo mažų dalykų. Masiškumą šiai dienai turime gerą, ledo ritulininkų Lietuvoje turime nuo dviejų iki dviejų su puse tūkstančio. Ledo ritulys yra pakankamai išvystytas, ledo ritulio aikštelių turime įvairiausiuose miestuose. Dabar reikėtų siekti aukštesnio lygio. Turime nukreipti jaunimą tinkama linkme“.
 
„Federacija neturėtų ir negali steigti klubų. Tai yra atskiras miestų, atskirų verslininkų, žmonių interesas, norai ir ambicijos. Jeigu šiai dienai atsirastų KHL lygio klubas mes sveikinsime ir plosime, tačiau to gali nebūti ir penkis metus, o dėl to gyvenimas nesustos“, - kalbėjo LLRF prezidentas P.Nausėda.
 
P.Nausėda tikino, kad aukšto lygio čempionatas Lietuvoje yra nerealu. Šiuo ir artimiausiu metu sirgaliai galės džiaugtis tik pusiau profesionaliu ledo ritulio čempionatu.
 
„Kalbant apie Lietuvos čempionatą, tai yra daugiau vakarietiškas modelis - pusiau profesionalus. Padaryti Baltarusijos lygio čempionatą Lietuvoje yra nerealu. Net latvių lyga yra pusiau profesionali“.
 
Nors P.Nausėda yra įtrauktas į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, tačiau teigė, kad už Lietuvą žaisti neketina.
 
„Džiugina, kad esu įtrauktas į kandidatų sąrašą, tačiau esu nusprendęs nežaisti rinktinėje. Nenoriu, kad visi darbai supultų į vieną vietą“.