Titulinis » Naujienos » Pirmosios Lietuvos moterų ledo ritulio čempionato nugalėtojos - „HC Klaipėda Girls“

Pirmosios Lietuvos moterų ledo ritulio čempionato nugalėtojos - „HC Klaipėda Girls“

2022-03-21
hockey.lt informacija
 Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje buvo surengtas ketvirtasis Lietuvos moterų 3x3 čempionato turas, po kurio paaiškėjo pirmojo šalies istorijoje čempionato prizininkės.
 
Ketvirtajame ir paskutiniame Lietuvos moterų čempionato ture keturios jo dalyvės: Elektrėnų „Amber“, Vilniaus „Hockey Stars“, „HC Klaipėda Girls“ ir Kauno „Rebel Girls“ dar kartą tarpusavyje sužaidė po vienerias rungtynes, o po jų paaiškėjo galutinė čempionato rikiuotė. Šį kartą geriausiai iš visų komandų sekėsi Elektrėnų ekipai, iškovojusiai visas tris pergales. „HC Klaipėda“ liko su dviem pergalėmis, o „Hockey Stars“ – viena.
 
Galutinėje čempionato rikiuotėje vos vieną kartą per visą sezoną suklupusi „HC Klaipėda Girls“ užtikrintai iškovojo pirmuosius Lietuvos moterų čempionato aukso medalius. Sidabru pasipuošė 7 pergales iškovojusios „Hockey Stars“ merginos, šešias pergales pasiekusi „Amber“ liko su bronza, o be pergalių likusi „Rebel Girls“ ekipa galutinėje rikiuotėje užėmė ketvirtą poziciją.
 
Pasibaigus čempionatui buvo apdovanotos ir geriausios viso sezono žaidėjos, o prizus joms įteikė Lietuvos moterų rinktinės treneris Berndas Haakė.
 
Individualūs prizai atiteko:
 
Geriausia „Hockey Stars“ žaidėja: Emilija Tučiūtė;
Geriausia „HC Klaipėda Girls“ žaidėja: Marija Kukanova;
Geriausia „HC Amber“ žaidėja: Agnė Račkauskaitė;
Geriausia „HC Rebel Girls“ žaidėja: Ernesta Kulvietytė;
Geriausia viso čempionato puolėja: Klara Miuller;
Geriausia viso čempionato vartininkė: Viltė Beličenkaitė;
Naudingiausia čempionato žaidėja (MVP): Ramunė Maleckienė.