Titulinis » Naujienos » Pirmavusi „Airwell Energija“ prieš Rygos „Dinamo“ taškų neiškovojo

Pirmavusi „Airwell Energija“ prieš Rygos „Dinamo“ taškų neiškovojo

2022-10-30
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje antrąsias rungtynes šį savaitgalį Latvijoje sužaidė Elektrėnų „Airwell Energija“.
 
Elektrėnų klubas Rygoje 2:4 nusileido vietos „Dinamo“ klubui bei patyrė antrąją nesėkmę prieš šiuos varžovus per dvi dienas. Tai buvo jau ketvirtoji ir paskutinė šių komandų akistata šiame OHL reguliariajame sezone – visus keturis kartus tarpusavio dvikovose triumfavo Rygos ledo ritulininkai.
 
Pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi permainingai: „Airwell Energija“ pasižymėjo pirmoji po Karolio Krasilnikovo įvarčio ketvirtąją rungtynių minutę (03:06, rez. perd. Dovydas Laimutis, Jaromiras Šusterovas), bet netrukus „Dinamo“ ne tik atstatė lygybę, bet ir įsiveržė į priekį. Ritulius į Elektrėnų klubo vartus siuntė Reinis Demiteris (05:30, rez. perd. Kristoferis Petrinšas, Erikas Novickis) ir Dmitrijus Kornilovas (08:28, rez. perd. R. Demiteris, Dominikas Matonakas).
 
Pirmojo kėlinio pabaigoje šeimininkų ledo ritulininkas užsidirbo dvigubą nuobaudą, o keturių minučių daugumą „Airwell Energijai“ galiausiai pavyko paversti įvarčiu. Lygybę rungtynėse atstatė Artemas Redko (15:55, rez. perd. D. Laimutis, K. Krasilnikovas).
 
Antrąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo Rygos „Dinamo“ atstovai, pelnę du greitus įvarčius. Ir pradžių daugumą nepriekaištingu metimu realizavo Edijus Brahmanis (22:35,rez. perd. Kristis Apsitis, Renaras Ciprusas), o vos po minutės antruoju savo įvarčiu rungtynėse jau džiaugėsi D. Kornilovas (23:24, rez. perd. D. Matonakas, Sandis Mežaraupas).
 
Tuo svečių iš Elektrėnų problemos nesibaigė: įpusėjus rungtynėms „Airwell Energija“ prarado Martiną Petiulį – vartininkas patyrė traumą ir aikštę paliko tik padedamas komandos draugų, o jo vietą ant ledo užėmė Maksimas Duve.
 
Trečiajame kėlinyje „Dinamo“ net tris kartus suteikė progą elektrėniškiams turėti kiekybinį pranašumą, bet pakartoti pirmojo kėlinio sėkmės Lietuvos klubui nepavyko – visos trys daugumos baigėsi be įvarčių. Tiesa, rygiečiai savo progų trečiajame kėlinyje taip pat nerealizavo ir rungtynių rezultatas nebepasikeitė.