Titulinis » Naujienos » Pirmasis A.Gaidausko įvartis Baltarusijos čempionate padovanojo „Energijai“ dramatišką pergalę (komentarai)

Pirmasis A.Gaidausko įvartis Baltarusijos čempionate padovanojo „Energijai“ dramatišką pergalę (komentarai)

2016-12-21
LRK "Energija" informacija
 Po daugiau nei mėnesio pertraukos į kovas sugrįžęs pagrindinis Elektrėnų „Energijos“ vartininkas 17-metis Elvinas Karla antrą kartą šiame sezone nepraleido nei vieno įvarčio, Aurimas Gaidauskas pirmą kartą pasižymėjo Baltarusijos aukščiausioje lygoje, o elektrėniečiai (33 tšk.) po atkaklios kovos 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) palaužė šeštoje turnyrinės lentelės pozicijoje įsitaisiusią Gardino „Neman“ (45 tšk.) ekipą.
 
Tai buvo jau trečiasis „Energijos“ ir „Neman“ komandų susitikimas šį sezoną. Spalio mėnesį „Energija“ pirmose rungtynėse namuose varžovams nusileido rezultatu 1:2, tačiau antrose iškovojo pergalę rezultatu 4:0.
 
Į Gardiną „Energija“ išvažiavo vos su trylika žaidėjų bei dviem vartininkais, tačiau tai nesutrugdė jiems iškovoti įspūdingos pergalės. Šiose rungtynėse „Energijai“ nepadėjo su Lietuvos jaunimo (U-20) rinktine savaitgalį IIA divizione triumfavę Laisvydas Kudrevičius, Edgar Protčenko ir Edvinas Boroška, tačiau žaidė naudingiausias Lietuvos rinktinės čempionato žaidėjas Ilja Četvertakas.
 
Per pirmąsias 10 minučių „Energija“ du kartus pasižymėjo baudos minutėmis - iš pradžių prasižengė Povilas Verenis, o vos tik jam sugrįžus į aikštelę prasižengė ir A.Gaidauskas. Vos tik spėjo atlikti bausmę, A.Gaidauskas (12:22, rez. perd. P.Verenis ir Aimas Fiščevas) po dešimties sekundžių įmušė pirmą savo įvartį Baltarusijos čempionate bei išvedė „Energiją“ į priekį - 1:0.
 
Netrukus prasižengė ir „Neman“ ekipa, tačiau tuo pasinaudoti elektrėniečiams nepavyko.
 
Antrame kėlinyje komandos po du kartus pažeidė taisykles, tačiau nei viena neišnaudojo kiekybinės persvaros ir nepelnė nei vieno įvarčio.
 
Trečiame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova, o „Energija“ per visą kėlinį keturias minutes žaidė mažumoje, tačiau patikimai gynyboje žaidę ir nei vieno įvarčio nepraleidę elektrėniečiai iškovojo dramatišką pergalę.
 
„Energija“ per 25 rungtynes yra iškovojusi 12 pergalių ir su 33 taškais tarp dvylikos komandų užima aštuntą poziciją, tuo tarpu „Neman“ per 29 susitikimus iškovojo 15 pergalių ir su 45 taškais žengia šeštoje vietoje.
 
Pagrindiniais pergalių kalviais galima laikyti 17-metį vartininką Elviną Karlą, kuris žaidė vos pirmąsias rungtynes po daugiau nei mėnesio priverstinės pertraukos dėl traumos bei vienintelį ir pergalingą rungtynių įvartį pelnęs 20-metis Aurimas Gaidauskas.
A.Gaidauskas per 20 iki šiol sužaistų Baltarusijos lygos rungtynių dar nebuvo pelnęs nei vieno įvarčio, tik atlikęs penkis rezultatyvius perdavimus. Lietuvos čempionate A.Gaidauskas per aštuonerias rungtynes įmušė du įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.
 
Pats ledo ritulininkas pripažino, kad tai vienas gražiausių jo įvarčių Baltarusijos čempionate.
 
„Taip, tai vienas gražiausių mano įvarčių. Išėjau iš nubaustųjų žaidėjų suolelio, gavau puikų perdavimą ir pabėgau vienas prieš vartininką - suklaidinau jį ir atlikęs metimą į viršutinį vartų virpstą pelniau įvartį“, - apie pergalingą tašką kalbėjo A.Gaidauskas. „Rungtynės buvo labai geros, visa komanda puikiai gynėmės. Taip pat turėjome daug progų ir puolime, tačiau ne visada laimė šypsosi taip, kaip šiandien nusišypsojo man. Galėjome įmušti tikrai daugiau įvarčių“.
 
A.Gaidauskas teigė, kad nors į Gardiną atvyko ir su kiek mažiau nei trimis penketais, tačiau visi žaidėjai puikiai gynėsi, o E.Karla patikimai saugojo vartus ir „ištraukė“ visus pavojingus varžovų metimus.
 
Kad ir rytojaus rungtynėse „Energija“ galėtų džiaugtis pergale, A.Gaidauskas mano, kad reikėtų varžovus gaudyti ant greitų atakų: „Reikia kontratakuoti. Jų yra keturi penketai, todėl mes labiau fiziškai pavargstam. Jeigu užteks jėgų ir realizuosime savo progas, tai galime laimėti ir rytojaus rungtynes“.
 
Tik šį sezoną iš Švedijos į Lietuvą persikėlęs E.Karla žaidžia pirmąjį sezoną „Energijoje“ ir per septyniolika Baltarusijos lygos rungtynių sugebėjo du kartus nepraleisti nei vieno įvarčio.
 
„Kalbant apie pačias rungtynes, tai buvo labai sunki pergalė. Tai yra visos komandos nuopelnas, kad nepraleidome nei vieno įvarčio, nes visi puikiai gynėsi ir aukojosi. Varžovai turėjo gerų progų, tačiau kai kada mus tiesiog lydėjo sėkmė“, - kalbėjo E.Karla. „Labai malonu, kad gavosi toks sugrįžimas. Dabar net galvoju, kad ta mėnesio pertrauka išėjo šiek tiek ir į naudą, nes esu labai išsiilgęs žaidimo. Jaučiuosi puikiai ir visiškai nesijaučia, kad turėjau traumą, todėl vėl galiu žaisti pilnu tempu“.
 
E.Karla mano, kad „Energija“ šiuo metu tikrai nedemonstruoja geriausio žaidimo.
 
„Reikia suprasti ir tai, jog į Gardiną atvykome tik su pusę sudėties. Manau, kad reguliaraus sezono pabaigoje žaidimas tik gerės ir jeigu pateksime į atkrintamąsias ir būsime visi sveiki, tai mūsų sportinė forma bus tikrai gera“, - sakė E.Karla. „Gardino ekipa yra aukšto lygio, tačiau manau, kad jie yra mums parankus varžovas. Per tris tarpusavio rungtynes praleidome tik du įvarčius, todėl manau, kad ir rytoj galime tikėtis pergalės“.
 
„Energija“ ir „Neman“ ekipos ketvirtą kartą šiame sezone susikaus jau trečiadienį nuo 12:00 val. Gardine.