Titulinis » Naujienos » Pergalė leido „Airwell Energijai“ aplenkti įveiktus „7bet-Hockey Punks“ atstovus (VIDEO)

Pergalė leido „Airwell Energijai“ aplenkti įveiktus „7bet-Hockey Punks“ atstovus (VIDEO)

2023-02-18
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje svarbią pergalę dviejų lietuviškų klubų rungtynėse iškovojo Elektrėnų „Airwell Energija“.
 
Šeštadienį Elektrėnų ledo rūmuose vietinius gerbėjus nudžiugino „Airwell Energijos“ ledo ritulininkai. Itin svarbiose rungtynėse elektrėniškiai 4:1 palaužė Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ ledo ritulininkus. Pergalė leido Elektrėnų atstovams turnyrinėje lentelėje aplenkti šiandien įveiktus varžovus.
 
Pirmajame kėlinyje „Airwell Energija“ kur kas dažniau nei jų varžovai lankėsi prie oponentų vartų ir svečių vartininkui Sergejui Pisarenko teko nemažai darbo. Galiausiai „7bet-Hockey Punks“ žaidžiant mažumoje kapituliuoti buvo priverstas ir jis, kai iš arti ritulį į vartus siuntė Nazaras Ružnikovas (14:58, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Danilas Tsarkovskis).
 
Tuo tarpu geriausią savo progą vilniečiai per pirmąsias dvidešimt minučių turėjo tuomet kai Oscaras Johannesas Skioldas gavo galimybę siųsti ritulį į elektrėniškių vartus, kai jų vartininkas nespėjo sugrįžti į savo poziciją, bet jam nepavyko pataikyti į vartų plotą.
 
Antrajame kėlinyje vilniečiams pavyko kiek pristabdyti varžovų atakas, bet koją jiems ir vėl pakišo baudos minutės. Daugumoje šįkart įspūdingai iš toli iššovė Donatas Kumeliauskas (26:10, rez. perd. N. Ružnikovas).
 
Dviejų įvarčių pranašumą įgijusi „Airwell Energija“ daug progų varžovams iš Vilniaus nesuteikė, o visas jų galimybes mesti neutralizuodavo nepriekaištingai žaidęs Maksimas Duve, kuris šeštadienį šventė ir savo 23-ąjį gimtadienį.
 
Patys Elektrėnų žaidėjai trečiajame kėlinyje ne kartą bėgo į greitus išpuolius ir nors daugybės progų jiems išnaudoti nepavyko, galiausiai būtent greitoje atakoje ritulį į vartus siuntė Jaromiras Šusterovas (57:26).
 
Rungtynių finišą šeimininkams kiek apkartino dvi gautos nuobaudos, o „pankams“ pakeitus vartininką šeštuoju aikštės žaidėju jie sugebėjo pelnyti įvartį prieš tris varžovų gynėjus. Įvarčio autorius O. J. Skioldas (59:10, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius, Magnusas Jakobsonas). Tiesa, vartininko keitimas galiausiai lėmė ir dar vieną įvartį į jų vartus, kai ritulį į tuščius vartus siuntė Sergėjus Lohačius (59:51, rez. perd. Dovydas Laimutis).
 
„Airwell Energijos“ puolėjas Donatas Kumeliauskas po rungtynių pabrėžė, jog jo komanda kontroliavo žaidimą visos dvikovos metu.
 
„Matėsi, kad kontroliavome visas rungtynes, nežinau koks skirtumas buvo pagal atliktus metimus, bet tiek pagal juos, tiek pagal laimėtas dvikovas tikrai laimėjome prieš varžovus. Visada lengviau žaisti keturiais penketais, todėl faktas, kad turėjome daugiau žaidėjų nei varžovai, taip pat suvaidino savo vaidmenį šiose rungtynėse“, - kalbėjo antrąjį įvartį pelnęs puolėjas.
 
Tuo tarpu „7bet-Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras po rungtynių pripažino, jog šiandien jiems pritrūko sėkmės puolime, bet pabrėžė, jog viskas šiame sezone dar vilniečių rankose.
 
„Šiandien mums pirmąjį įvartį reikėjo pelnyti daug anksčiau nei mes tai padarėme. Turbūt pirmą kartą teko leisti šeštąjį aikštės žaidėją prieš tris varžovus, tam, kad būtų pelnytas įvartis. Smagu, kad visi ledo ritulininkai parodė tai ką galėjo, nors ir nepavyko išnaudoti susikurtų progų. Pelnius įvartį būtume galėję žaisti kitaip, pakeisti savo sistemą, nes vejantis varžovus tenka daug labiau rizikuoti“, - apie rungtynes kalbėjo vilniečių treneris.