Titulinis » Naujienos » Pažintis su vaikų mokyklomis - „Griunvaldas“. Jauni ir ambicingi

Pažintis su vaikų mokyklomis - „Griunvaldas“. Jauni ir ambicingi

2013-11-05
hockey.lt informacija
 Hockey.lt portalas tęsia pažintį su ledo ritulio mokyklomis ir mokyklų vadovų lūpomis kalba apie sezono tikslus ir mokyklos aktualijas.
 
Kauno „Griunvaldo“ ledo ritulio mokykla – dar vienas Lietuvos ledo ritulio atgimimo produktas.
 
Šeštoje vietoje iš dešimties mokyklų esanti laikinosios sostinės mokykla negali pasigirti dideliu vaikų skaičiumi (42), tačiau žinant, jog kiekvienas ledo ritulininkas yra labai branginamas, „Griunvaldas“ padarė didžiulį žingsnį į priekį nuo mokyklos įkūrimo.
 
„Kaune sava specifika. Neturime tiek vaikų, kiek norėtume, tačiau tam yra objektyvios priežastys. Kaunas – krepšinio miestas ir sunku su tuo nesutikti. Tad pradžioj stebino, paskui apsipratau, kai aplankius ko gero didžiąją dalį darželių ar mokyklų, sulaukėm nedidelio jaunųjų ledo ritulininkų susidomėjimo. Krepšinis pas mus karalius“,- konstatavo ledo ritulio mokyklos vadovas Linas Paražinskas.
 
Kaune, nuo kurio iki Elektrėnų  - ranka paduoti, jaučiama ir vaikų migracija. Dvi ledo ritulio mokyklos viename mieste, Elektrėnai – yra iš ko pasirinkti. Tačiau tai tik į naudą visiems.
 
„Nieko bloga, kad yra konkurencija, galimybė rinktis. Vaikai, tevėliai pamato kur geriau, o mes pasitempiam ir siekiam kuo geriau dirbti su mokyklos auklėtiniais. Tad taip ieškome geresnių būdų siekti aukštų rezultatų“,- sakė L.Paražinskas.
 
Šiais metais pastebimas ryškus ūgtelėjimas U-10 divizione, kuriame net 10 Lietuvos komandų. Su šiuo divizionu didžiausias viltis sieja ir „Griunvaldas“.
 
„Norime būti tarp keturių stipriausių komandų. Lengva nebus, pasitempė visos Lietuvos komandos, tačiau ir mūsų jaunimas šio to išmoko. Esame ambicingi ir sieksime savo tikslų“,- apie ateitį kalbėjo L.Paražinskas.