Titulinis » Naujienos » Patvirtintas moterų rinktinės kandidačių sąrašas, suformuotas trenerių štabas

Patvirtintas moterų rinktinės kandidačių sąrašas, suformuotas trenerių štabas

2019-09-25
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė tęsia pasiruošimo darbus gruodį laukiančioms pasaulio ledo ritulio čempionato III diviziono kovoms: buvo suformuotas trenerių štabas bei patvirtintas išplėstinis rinktinės kandidačių sąrašas.
 
Vyriausiojo rinktinės trenerio Berndo Haakės treniruojamoje komandoje po rugsėjo 15 dieną įvykusio tarpusavio mačo buvo suformuotas išplėstinis rinktinės kandidačių sąrašas, į kurį pateko 36 aikštės žaidėjos bei trys vartininkės. Visgi, jau netrukus kandidačių sąrašas turėtų dar labiau sutrumpėti, kai kitą mėnesį vokietis atvyks į Lietuvą ir iš arti dar kartą įvertins savo auklėtinių galimybes.
 
„Po įvykusio merginų tarpusavio mačo, aikštės žaidėjų kandidačių sąrašą sumažinome nuo 47 iki 36 ledo ritulininkių. Visgi, kitą mėnesį atvykęs į Lietuvą norėsiu pamatyti kaip įmanoma daugiau merginų. Iš pradžių kelias dienas praleisiu Klaipėdoje, o vėliau vyksiu į Vilnių – ten treniruotėse galės dalyvauti visos norinčios. Nesvarbu ar ant ledo turėsime 20 ar 40 merginų, svarbiausia, kad jos visos turėtų ką veikti, smagiai praleistų laiką ir tobulėtų. Visgi, treniruotės bus nelengvos. Mes turėsime dirbti su svarbiausiais techniniais elementais – čiuožimu, ritulio valdymu ir metimais į vartus. Merginos turės pagerinti savo čiuožimą ir žaidimą vienas prieš vieną. Kiekviename sporte labai svarbus žaidimas vienas prieš vieną, o varžovus individualioje kovoje apžaisti galintys sportininkai visada turi pranašumą. Reikės dirbti ir gerinant komandinį žaidimą bei siekiant pritaikyti mano norimą žaidimo stilių, bet visa kita sudarys techninių elementų gerinimas“, - apie laukiančius darbus kalbėjo B. Haake.
 
Moterų rinktinėje taip pat sudarytas ir trenerių štabas, kuriame patyrusiam vokiečiui padės du treneriai iš Lietuvos. Į rinktinės asistentus dirbti pakviesti Linas Paražinskas bei „Hockey Stars“ treniruojantis Mauras Baltrukonis. Šio trenerio auklėtinės ir „HC Amber“ (buv. „Hockey Girls“, trenerė Ramunė Maleckienė) atstovės sudaro didžiąją dalį rinktinės kandidačių bei varžysis ir Latvijos čempionate, kurio tvarkaraščio vis dar laukiama. Artimiausiu metu rinktinės treneriai su žaidėjomis turėtų dirbti po du kartus per savaitę, o paskutinis pasiruošimo etapas numatytas likus savaitei iki pirmenybių starto.
 
„Abu trenerius aš puikiai pažįstu. Linas turi daug patirties ir su juo jau esame kartu dirbę. Tuo tarpu Maurą esu pats treniravęs, o dabar jis tampa vis geresniu treneriu. Darbas su jais itin svarbus ir dėl to, kad jie viską gali perteikti merginoms tada, kai aš nebūnu Lietuvoje. Šiuo metu laukiame kada bus pateiktas Latvijos čempionato tvarkaraštis, o tada galėsime dar geriau susidėlioti darbo prioritetus ir žinosime, kiek žaidybinės patirties prieš pasaulio čempionatą galės įgauti merginos“, - asistentų svarbą išskyrė vokietis.
 
Gruodžio 4-10 dienomis Bulgarijoje vyksiančiame pasaulio moterų ledo ritulio čempionato III divizione Lietuvos merginoms teks ne tik kovoti su startiniu jauduliu, tačiau ir įveikti iki šiol nepatirtą varginantį pasaulio čempionatų tempą, kai per savaitę reikia sužaisti net penkis mačus. Būtent dėl to, B. Haakės teigimu, rinktinės žaidėjų ištvermė ir fizinė kondicija šiuo metu jam kelia didžiausią nerimą, o potencialioms lyderėms teks dar didesnis krūvis, tad jos privalės pasiekti optimalią fizinę kondiciją.
 
„Ištvermės klausimas šiuo metu neabejotinai yra svarbiausias dalykas į kurį turime atkreipti dėmesį. Dėl to jau parašiau visoms merginoms primindamas, jog bent tris kartus per savaitę jos turi pabėgioti bent 20 minučių bei skirti bent trejetą minučių stiprinant savo kojas. Visa tai yra paprasta ir tai galima atlikti savo namuose. Merginos susidurs su tokio pat tempo čempionatu, kaip ir vyrai – sužais penkias rungtynes per septynias dienas, o tai atims labai daug jėgų. Dėl to bus labai svarbus atsistatymas tarp rungtynių, o nebūdamas geros formos tinkamai atsistatyti galimybių neturėsi.
 
Žinoma, dar didesnis krūvis teks komandos lyderėms – juk kiekvienoje komandoje daugiausiai laiko ant ledo praleidžia geriausios žaidėjos, kurioms tenka dirbti ir rungtyniaujant mažumoje, ir daugumoje. Jaunoms merginoms, kurios žaidžia ir treniruojasi su vaikinais dėl to bus lengviau, o vyresnės žaidėjos, turinčios šeimas ir vaikus, turės pasistengti, kad neatsiliktų ir taip pat įgytų gerą formą.“
 
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės išplėstinis kandidačių sąrašas:
 
Eil nr
Žaidėja
 
Poz
Gimimo metai
Klubas
1
Polina Tolmacheva
 
G
2003
HC Amber
2
Rugilė Paražinskaitė
 
G
1999
HC Amber
3
Gintarė Karpavičiūtė
 
G
1991
Austrija
4
Aleksandra Volyncevaitė
 
G
1991
HC Amber
5
Elena Gagarina
 
G
1989
Hockey Stars
6
Birutė Vasiljavienė
 
G
1986
Hockey Stars
7
Jolita Slomskaitė
 
G
1984
HC Amber
8
Daiva Jatkevičienė
 
G
1984
HC Amber
9
Simona Jasinevičienė
 
G
1984
HC Kirai - Hockey Stars
10
Miglė Jakavičienė
 
G
1984
HC Amber
11
Asta Devyžienė
 
G
1980
Hockey Stars
12
Julija Oleinik
 
G
1977
Hockey Stars
13
Jurgita Damskienė
 
G
1976
Hockey Stars
14
Diana Burneikienė
 
G
1973
HC Amber
15
Inga Juškienė
 
G
1973
HC Amber
 
 
 
 
 
 
1
Klara Miuller
 
P
2003
HC Amber
2
Amanda Belova
 
P
2003
Hockey Stars
3
Ula Aleksandravičiūtė
 
P
2003
HC Amber
4
Marija Kukanova
 
P
2002
HC Amber
5
Anastasija Šeršniova
 
P
2000
Rusija
6
Nomeda Burneikaitė
 
P
1998
Hockey Stars
7
Miglė Bazevičiūtė
 
P
1996
HC Amber
8
Akvilė Petrauskienė
 
P
1996
Hockey Stars
9
Gertrūda Gliožaitytė
 
P
1994
Hockey Stars
10
Sabina Zakharchenko
 
P
1994
HC Amber
11
Evelina Šocik
 
P
1991
HC Amber
12
Milda Jasaitė
 
P
1990
Hockey Stars
13
Roberta Kajutė
 
P
1990
Hockey Stars
14
Karina Tarulytė
 
P
1988
HC Amber
15
Agnė Račkauskaitė
 
P
1987
HC Amber
16
Evelina Bankauskienė
 
P
1986
HC Amber
17
Živilė Drėgvaitė
 
P
1985
HC Amber
18
Karina Lukina
 
P
1985
HC Kirai - Hockey Stars
19
Ramunė Maleckienė
 
P
1983
HC Amber
20
Julija Melnikova
 
P
1980
HC Kirai - Hockey Stars
21
Laura Jusė
 
P
1980
Hockey Stars
 
 
 
 
 
 
1
Emilie Simonsen
 
V
2002
Danija
2
Jurgita Prekevičienė
 
V
1981
HC Amber
3
Dalia Motėjūnaitė
 
V
1980
Hockey Stars
 
 
 
 
 
 
Oficialūs asmenys:
 
 
1
Bernd Haake
Treneris
 
2
Linas Paražinskas
Trenerio asistentas
 
3
Mauras Baltrukonis
Trenerio asistentas
 
4
Eglė Zemlickienė
Vadovas