Titulinis » Naujienos » Paskutinę minutę dramatiškai nuo pralaimėjimo išsigelbėjusi „Hockey Punks“ galiausiai įveikė „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

Paskutinę minutę dramatiškai nuo pralaimėjimo išsigelbėjusi „Hockey Punks“ galiausiai įveikė „Geležinį Vilką“ (VIDEO)

2019-02-02
hockey.lt informacija
Karštame Vilniaus derbyje „Hockey Punks“ buvo priversta gelbėtis vartininką keisdama šeštu aikštės žaidėju, tačiau galiausiai būtent jie džiaugėsi pergale mače su „Geležiniu Vilku“.
 
Šeštadienio mače „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai likus vos minutei dar turėjo vieno įvarčio persvarą ir atrodė, kad jų vienuolikos pralaimėjimų serija bus nutraukta. Visgi, šešiese vartus puolusi „Hockey Punks“ komanda išplėšė pratęsimą, o jo metu iškovojo ir pergalę 5:4.
 
„Geležinio Vilko“ komanda nebuvo nusiteikusi lengvai atiduoti pergalės savo varžovams ir tai įrodė nuo pat susitikimo pradžios. Būtent jie pasižymėjo pirmieji, kai vienas prieš vartininką pabėgęs Edvinas Boroška (11:41, rez. perd. Avgustinas Silinas, Dominykas Bisturys) suklaidino Simą Baltrūną ir gražiu veiksmu pasiuntė ritulį į vartus bei išvedė svečius į priekį.
 
Rezultatą „Hockey Punks“ išlygino paskutinę pirmojo kėlinio minutę: Laisvydas Kudrevičius surengė reidą per visą aikštę ir atliko perdavimą Karoliui Šlikui, kuriam beliko pasiųsti ritulį į vartus (19:19, rez. perd. L. Kudrevičius).
 
Antrajame kėlinyje ir vėl pirmieji iššovė „vilkai“. Gerą progą metimui gavo Deividas Četvertakas, kuris tiksliu smūgiu antrą kartą rungtynėse išvedė savo komandą į priekį (26:01, rez. perd. D. Bisturys, A. Silinas). Visgi, pranašumą jiems išlaikyti pavyko vos dvidešimt sekundžių: komandos draugo metimą pakartojęs Ilja Želtakovas netruko išlyginti mačo rezultato (26:21, rez. perd. Sergejus Markovskis, Ernestas Trukšnys).
 
Galiausiai, trečiajame kėlinyje „pankams“ pavyko ir pirmą kartą įsiveržti į priekį, kai metimą iš aštraus kampo atlikęs Šarūnas Kuliešius nuginklavo Martiną Petiulį ir išvedė šeimininkus į priekį (rez. perd. Valdas Pikčius, Edgaras Rybakovas).
 
Savo atsaką netrukus jau turėjo „Geležinio Vilko“ žaidėjai: E. Boroška ir D. Bisturys pabėgo dviese prieš vieną varžovą ir po kelių perdavimų pastarajam beliko nukreipti ritulį į vartus (rez. perd. E. Boroška).
 
Įpusėjus trečiajam kėliniui „Geležinis Vilkas“ sugebėjo išnaudoti ir varžovų suteiktą galimybę žaisti daugumoje. Antrąjį mačo ir dešimtąjį sezono įvartį pelnė D. Bisturys (50:32, rez. pred. Dangyras Rimkus).
 
Mačo pabaigoje „pankams“ teko gelbėtis keičiant vartininką šeštu aikštės žaidėju ir tai atnešė jiems norimą rezultatą – Š. Kuliešius tolimu smūgiu išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą (59:07, rez. perd. S. Markovskis).
 
Pratęsimo metu I. Želtakovas atsidūrė vienas prieš vartininką bei neklydo – paguldęs vartininką pasiuntė ritulį į vartus ir išplėšė dramatišką pergalę (61:20, rez. perd. S. Markovskis).