Titulinis » Naujienos » Paskutinė Baltijos lygos grupių etapo diena: latvių išbandymas "pankams" (VIDEO)

Paskutinė Baltijos lygos grupių etapo diena: latvių išbandymas "pankams" (VIDEO)

2020-11-29
hockey.lt informacija
 Sekmadienį finišuos šį savaitgalį Estijoje ir Lietuvoje vykęs Baltijos ledo ritulio lygos grupių etapas. Paskutinę turnyro dieną ant ledo pasirodysiančioms komandoms prieš šias rungtynes nerimauti nereikės – jos visos jau užsitikrino vietą finaliniame ketverte.
 
Favoritų vardą pateisinę latviai

 
Antrąją Baltijos lygos grupių etapo dieną ant ledo pasirodė abi Latvijos komandos, kurios šventė įtikinamas pergales. Vilniuje, Dariaus Kasparaičio grupės turnyre, „Liepaja“ klubas 11:2 nepasigailėjo su turnyru atsisveikinusios „Everest“ komandos iš Estijos. Šiame susitikime ant ledo pasirodė vienintelis iš dviejų turnyrui registruotų Liepojos klubo lietuvių: Paulius Rumševičius nepasižymėjo, o Laurynas Lubys rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.
 
Latvijos klubo pergalė lėmė, jog pirmąsias dvi vietas grupėje užims ir į finalinio ketverto kovas su jais kartu vyks ir pirmajame ture triumfavusi „Hockey Punks“ komanda. Būtent šių dviejų komandų akistata užbaigs Baltijos lygos grupių etapo kovas.
 
Tartu vykstančiame Sandžio Ozolinščio vardo grupės kovose savo pasirodymą baigė „Kaunas Hockey“ komanda. Po nesėkmės pirmajame susitikime prieš „Valk 494“ komandą iš Estijos, lietuviams norint išsaugoti finalinio ketverto viltis reikėjo pateikti staigmeną rungtynėse su „HK Mogo“ komanda. Visgi, turnyro favoritų nustebinti nepavyko – latviai laimėjo rungtynes 7:2 ir kauniečiai namo iš pirmojo tarptautinio turnyro grįžta be pergalių.
 
Po dviejų dienų situacija aiški ir šioje grupėje: į kitą etapą keliauja „Valk 494“ ir „HK Mogo“ komandos, kurioms dar laukia sekmadienio tarpusavio rungtynės.
 
Prieš puikiai pažįstamą „Liepaja“ laukiama aršios kovos
 
Kalbėdamas apie pirmąsias rungtynes su „Everest“ komanda, „Hockey Punks“ treneris Mindaugas Kieras pasidžiaugė tuo, kaip jo auklėtiniai vykdė rungtynių planą.
 
„Po pirmų rungtynių jaučiuosi gerai, puikiai jaučiasi ir pati komanda, bet daugiausiai, ką mes nuveikėme, – grįžime ten, kur turėjome būti. Sustygavome savo žaidybinį planą, jo laikėmės ir dėl to viskas taip ir pavyko. Ypač dominavome antrajame kėlinyje, per kurį varžovai gal tik du kartus metė į vartus. Mūsų komanda pagaliau žaidė taip, kaip mes turėtume žaisti ir dabar žiūrėsime kaip toli eisime su šiuo žaidimu“, - kalbėjo „pankų“ treneris.
 
Kalbėdamas apie laukiančią akistatą su „Liepaja“ M. Kieras neslėpė, jog daug keisti savojo plano jie neplanuoja – į žaidimą bus siekiama įtraukti nedidelių pokyčių, bet per daug nuo jo nukrypti neketinama.
 
„Labai daug nuo savo rungtyninio plano nenukrypsime ir stengsimės žaisti taip pat. Prieš susitikimą vaikinams priminsiu, jog tai tarptautinės, istorinės rungtynės ir jas reikia sužaisti kuo geriau. Manau, kad komanda bus užsivedusi, nes labai smagu žaisti prieš kitas komandas, kurios ne iš Lietuvos.“
 
Įvartį pirmosiose Baltijos lygos rungtynėse pelnęs Laisvydas Kudrevičius prieš būsimas rungtynes išskyrė oponentų jėgą ir tikėjosi aršios kovos.
 
„Liepojos komanda yra labai stipri, energinga, tad žinau, kad ji tikrai yra labai pajėgi. Manau, kad rytoj taip pat bus daug aršios kovos, kaip ir penktadienio rungtynėse, o galbūt jie žais dar stipriau. Bus labai arši ir kieta kova. Šiose rungtynėse turėsime nebėgti į kampus, ten nelysti.“
 
Komandos draugui pritarė ir Martynas Miliūnas, kuriam per savo karjerą yra tekę žaisti prieš ne vieną „Liepaja“ žaidėją.
 
„Prieš ne vieną iš Liepojos žaidėją teko žaisti ir jaunimo lygose, tad yra pažįstamų žaidėjų, tuo labiau, kad ten atstovauja du lietuviai iš mano miesto. Tad ši komanda tikrai žinoma ir esu nusiteikęs rimtai kovai. Penktadienį viskas buvo ganėtinai gerai, vykdėme viską ko norėjo treneris. Tikriausiai reikėtų dar pridėti energijos ir užsispyrimo bei atsikratyti nereikalingų baudos minučių. Esame gerai nusiteikę, pasiruošę rungtynėms. Į visus varžovus žiūrime taip pat, nesvarbu ar jie iš Latvijos ar Estijos, mes norime tik vieno – laimėti.“
 
Liepojoje – viltys auksiniam sezonui
 
2014 metais, po garsiausio Liepojos ledo ritulio klubo „Metalurgs“ bankrotom įkurtas „Liepaja“ klubas netruko įsiveržti tarp stipriausių Latvijos komandų ir jau antrąjį savo sezoną džiaugėsi čempionų titulu. Visgi, pastaraisiais metais komandoje atsirado gerokai daugiau jaunimo, kuriems nepavyko pakartoti šios sėkmės – pastaruosius keturis metus „Liepaja“ nepateko į savo šalies čempionato finalą.
 
Šį sezoną „Liepaja“ vadovai neslepia, jog jų tikslas Latvijos pirmenybių auksas: išlaikę visus pagrindinius žaidėjus, prisivilioję dar neseniai KHL lygoje bandžiusius įsitvirtinti Egilsą Kalnsą ir Artūrą Saliją bei trenerio postą patikėjusi ne vienerius metus Rygos „Dinamo“ klube pradirbusiam Normundui Sejejsui, Liepojos komanda neslepia, jog šiemet jie turi aukščiausias ambicijas.
 
Dideles viltis „Liepaja“ deda ne tik į Latvijos lygą, bet ir į Baltijos lygos turnyrą, į kurį atvyko visi žaisti galintys geriausi komandos žaidėjai. Su komandos draugais ant ledo vis dar negali pasirodyti Markas Kaleinikovas, bet Vilniuje Liepojos klubui atstovauja kiti du lietuviai – Paulius Rumševičius ir Laurynas Lubys.
 
Itin rimtą latvių nusiteikimą demonstruoja ir įspūdinga pergalė prieš „Everest“ komandą, tad „Hockey Punks“ šiandien teks patirti, kol kas, didžiausią iššūkį klubo istorijoje.
 
18:00 val. startuojančias „Hockey Punks“ ir „Liepaja“ rungtynes tiesiogiai galėsite stebėti Sport1 kanalu arba asociacijos „Hockey Lietuva“ Facebook ir Youtube paskyrose.