Titulinis » Naujienos » Pasaulio moterų čempionate laukia rimčiausias testas - susitiks dvi taškų nepraradusios rinktinės

Pasaulio moterų čempionate laukia rimčiausias testas - susitiks dvi taškų nepraradusios rinktinės

2023-04-07
hockey.lt informacija
Ir toliau be kluptelėjimų žengianti Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė šiandien susidurs su dar viena nepriekaištingai čempionate rungtyniaujančia rinktine. 16:30 val. Rumunijoje vykstančiame IIIA diviziono turnyre susitiks čempionato lyderės – Lietuva ir Honkongas.
 
Sunki pradžia ir įvarčių fiesta
 
Po poilsio dienos sugrįžti ant ledo Lietuvos rinktinei buvo nelengva. Jau po apšilimo rinktinė neteko rungtynių su Rumunija pabaigoje su varžove susidūrusios gynėjos Marijos Kukanovos, kuri susitikimą stebėjo iš tribūnų.
 
Netektis privertė rinktinės trenerius imtis pokyčių: į gynybą buvo perstumta šioje pozicijoje patirties turinti puolėja Viltautė Jasinevičiūtė, o pakitimų buvo ir puolimo trejetuose. Nors susitikimo startas nieko blogo nežadėjo ir jau pačioje rungtynių pradžioje įspūdingą metimą atlikusi Klara Miuller išvedė lietuves į priekį, vėliau mūsų rinktinės puolimas pradėjo strigti ir po pirmosios pertraukos Lietuvos rinktinės rūbinėje treneriams teko rimtas pokalbis su savo auklėtinėmis.
 
Po sunkaus pirmojo kėlinio lietuvių puolimas vėliau veikė daug geriau. Toliau įvarčius pelnė ne tik K. Miuller ir jos puolimo partnerė Gabija Petrauskaitė, tačiau ir gynėjos: į šią poziciją perstumta V. Jasinevičiūtė ir E. Tučiūtė, pasižymėjusios po du kartus. Arti savo pirmojo įvarčio čempionate buvo ir puolėja Gabija Griniūtė, tačiau jos atlikti metimai iš pradžių kirto į skersinį, o vėliau ir virpstą.
 
Lietuvės ne tik sėkmingai atakavo varžovių vartus, tačiau ir vėl galėjo džiaugtis geru vartininkių žaidimu. Du kėlinius vartus gynė Viltė Beličenkaitė, o trečiajame į vartus stojo Emilija Simonsen, kuri šiame čempionate išlieka nepraleidusi nė vieno įvarčio.
 
Trečiąją pergalę per tris rungtynes iškovojusi Lietuvos rinktinė garantavo sau bronzos medalius, tačiau sustoti ties šia riba jos nežada – per likusias dvi rungtynes bus siekiama aukso medalių ir kelialapio į aukštesnį divizioną.
 
Varžovės išsiskiriančios savo greičiu
 
Po pirmų trijų rungtynių Lietuvos rinktinės laukia, kol kas, didžiausias išbandymas šiame čempionate. Prieš mūsų rinktinę kovos taip pat tris kartus triumfavusios Honkongo ledo ritulininkės.
 
Didžiausias šios rinktinės ginklas – greitis. Honkongo rinktinėje netrūksta jaunų ir greitų žaidėjų, galinčių greitai perskuosti ledą ir susikurti progas greitam išpuoliui. Pavojingiausios šios šalies žaidėjos – Estelle Ip ir Rene Ng. Jei pirmoji kovojo su Lietuvos rinktine ir pirmajame pasaulio čempionate, o dabar yra ir savo rinktinės kapitonė, tai Kanadoje tobulėjanti 16-metė Rene Ng debiutuoja planetos pirmenybėse.
 
Pirmųjų rungtynių metu puikiai savo vartus gynė ir Honkongo vartininkės. Savo varžovėms jos leido pasižymėti tik kas 25 atliktą metimą.
 
Rinktinės trenerio Berndo Haakės teigimu, šiose rungtynėse svarbiausia bus išvengti nuobaudų.
 
„Mums svarbiausia bus išvengti pražangų: mes negalime gauti kvailų baudos minučių, nes Honkongas gerai realizuoja daugumas. Reikės greičiau keistis ir žaisti trumpesnėmis pamainomis. Taip pat tikimės, jog mūsų lyderėms pavyks pasižymėti jau pačioje rungtynių pradžioje“, - apie žaidimo planą kalbėjo treneris.
 
Kalbėdama apie būsimas varžoves Emilija Tučiūtė taip pat išskyrė Honkongo greitį, o prieš lemiamas dvikovas ji tikėjosi daug greitesnio žaidimo nei pirmose akistatose.
 
„Ukraina ir Honkongas yra laikomos lyderėmis, tad manau žaidimas bus daug greitesnis. Nors Honkongo mergaitės yra mažos, jos yra labai greitos, techniškos, gerai išsidėsto ant ledo. Tačiau gerą žaidimą bandysime sukurti ir mes“, - apie būsimas dvikovas kalbėjo rinktinės gynėja.
 
Ketvirtosios pasaulio čempionato rungtynės startuos 16:30 val. Čempionato dvikovos bus rodomos per mokamą platformą - https://sport.vicket.com/frhg/1627
 
Penki faktai prieš būsimas rungtynes:
 
Lietuvos rinktinės pirmasis penketas demonstruoja geriausią +/- rodiklį visame čempionate – joms būnant ant ledo į varžovių vartus krito aštuoni įvarčiai ir buvo praleistas vos vienas;
 
Vienintelėje iki šiol įvykusioje Lietuvos ir Honkongo akistatoje 4:1 triumfavo mūsų šalies atstovės, kurioms tai buvo pirmoji oficiali pergalė pasaulio čempionatuose;
 
Lietuvos rinktinė šiame čempionate yra geriausia tiek pagal kiekybinių daugumų realizavimą (28,6%), tiek pagal mažumų neutralizaciją (100%);
 
Honkongo rinktinėje rungtyniauja net septynios 2006-2007 metais gimusios žaidėjos;
 
Praėjusiose rungtynėse Aušrinė Rakauskaitė tapo jauniausia tašką pasaulio čempionatų istorijoje surinkusia mūsų šalies ledo ritulininke. Rezultatyvų perdavimą ji atliko būdama 15 metų ir 102 dienų amžiaus.