Titulinis » Naujienos » Pasaulio ledo ritulio čempionato mažąjį finalą laimėjo Švedija

Pasaulio ledo ritulio čempionato mažąjį finalą laimėjo Švedija

2014-05-25
Sportas.lt informacija
 Dvi rungtynes iš eilės įvarčių nemušę Čekijos ledo ritulininkai pasaulio čempionate Baltarusijoje liko be medalių.
 
Čekijos rinktinė sekmadienį rungtynėse dėl bronzos 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) pralaimėjo pasaulio čempionų titulo neapgynusiems Švedijos ledo ritulininkams.
 
Švedai solidų pranašumą susikrovė jau pirmajame kėlinyje, kai tikslius smūgius atliko Joakimas Lindstromas (4:28 min.) ir Simonas Hjalmarssonas (15:44). Čekai per rungtynes daugiau nei 10 minučių žaidė daugumoje, bet niekaip „nepramušė“ varžovų gynybos, o švedų pergalę trečiajame kėlinyje įtvirtino Mikaelis Backlundas (48:22).
 
Švedų vartininkas Andersas Nilssonas atrėmė visus 29 varžovų smūgius į vartus. Patys švedai čekų vartininką Aleksandrą Salaką bandė nuginkluoti 24 sykius.
 
Šios dvi rinktinės jau buvo susitikusios A grupėje. Tuomet švedai įveikė čekus tik po baudinių serijos rezultatu 4:3 (1:2, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0).
 
Švedai pasaulio čempionato bronzos medalių nebuvo iškovoję nuo 2010 m., o čekai antrose planetos pirmenybėse paeiliui lieka apskritai be apdovanojimų.
 
Priminsime, kad 21 val. didžiajame čempionato finale susigrums nenugalimoji Rusijos rinktinė ir Suomijos ledo ritulininkai.