Titulinis » Naujienos » Pasaulio ledo ritulio čempionate – ir Latvijos rinktinė

Pasaulio ledo ritulio čempionate – ir Latvijos rinktinė

2013-05-02
Viasat Sport Baltic pranešimas spaudai
Gegužės 3−19 dienomis „Viasat Sport Baltic“ (VSB) eteryje karaliaus ledo ritulys. Šis kanalas parodys beveik visas Švedijoje ir Suomijoje vyksiančio pasaulio čempionato rungtynes. Pasaulio pirmenybėse dalyvaus ir Latvijos rinktinė.
 
16 nacionalinių komandų suskirstytos į dvi grupes. Latviai žais Helsinkyje su suomiais, rusais, slovakais, amerikiečiais, vokiečiais, austrais ir prancūzais. Stokholme varžysis švedai, čekai, kanadiečiai, norvegai, šveicarai, danai, baltarusiai ir slovėnai.
 
Pirmąsias keturias vietas grupėse užėmusios ekipos pateks į ketvirtfinalį. Po du šio etapo mačus vyks Stokholme ir Helsinkyje. Pusfinaliai, dvikova dėl trečiosios vietos, taip pat finalas bus žaidžiami Švedijos sostinėje.
 
Abiejų grupių autsaideriai iškris į žemesnį divizioną. Latvijos ledo ritulininkai čempionatą pradės dvikova su Rusijos rinktine. Šio mačo tiesioginės transliacijos pradžia per VSB – gegužės 4 d. 16.10 val.
 
Mūsų kaimynai praėjusiose pasaulio pirmenybėse, kurios taip pat vyko Suomijoje ir Švedijoje, užėmė 10 vietą. Geriausias latvių rezultatas pasaulio čempionatuose – 7 vieta (1997, 2004 ir 2009 metais). Latvijos komanda  į ketvirtfinalį pateko ir 2000-aisiais, kai liko aštunta.
 
Šios šalies rinktinės, kurią treniruoja kanadietis Tedas Nolanas, branduolį sudarys Rygos „Dinamo“ žaidėjai, taip pat kituose Kontinentinės ledo ritulio lygos klubuose rungtyniaujantys ledo ritulininkai. Mūsų kaimynai šiemet įveikė olimpinių žaidynių atrankos barjerą ir įgijo teisę žaisti 2014 metų Sočio olimpiadoje.
 
Pasaulio čempionės titulą gins Rusijos rinktinė, kuri pernai finale pranoko Slovakiją. Trečiąją vietą pernai užėmė Čekija, ketvirta liko Suomija.