Titulinis » Naujienos » Pasaulio ledo ritulio čempionatas: oficialus startas duotas!

Pasaulio ledo ritulio čempionatas: oficialus startas duotas!

2013-12-04
hockey.lt informacija
Šiandien sostinės „Siemens“ arenoje vykusioje spaudos konferencijoje oficialiai pristatytas ir paskelbtas 2014 m. balandžio 20-26 d. arenoje vyksiantis svarbiausias ir didžiausias kitų metų sporto įvykis Lietuvoje – 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybos. Šiose čempionato varžybose tikimasi surinkti stipriausią Lietuvos ledo ritulio rinktinę visoje šalies ledo ritulio istorijoje, prie kurios, palankiai susiklosčius aplinkybėms, laukiama prisijungiančio ir vieno geriausių šalies ledo ritulininkų Dainiaus Zubraus.
 
„Vilniui toks aukšto lygio čempionatas yra gera ir maloni žinia. Tikimės, kad šis renginys bus įdomus ne tik ledo ritulio sportininkams, bet ir Vilniaus miesto bei visos Lietuvos gyventojams, o, be abejo, ir kitų valstybių sirgaliams, kurie atvyks stebėti varžybų. Tikiuosi, kad ledo ritulys taps dar viena sporto šaka, kuri Vilniaus miesto vardą garsins ne tik Lietuvoje, Baltijos jūros regione, bet ir Europoje, o galbūt ir pasaulyje. Dėkoju organizatoriams, kurie gavo teisę organizuoti šį renginį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.
 
„Norėčiau padėkoti Vilniaus miesto savivaldybei, kuri pirmoji tapo viena iš čempionato rėmėjų. Be jų palaikymo vargu ar būtume drįsę eiti į priekį“, – sakė organizacinio komiteto narys Petras Nausėda ir atskleidė, jog visas čempionato biudžetas yra apie 2 mln. litų. P. Nausėda sostinės merui taip pat įteikė ledo ritulio marškinėlius pažymėtus 11 numeriu.
 
„Siemens“ arenoje vyksiančiame čempionate dalyvaus šešios rinktinės: Lietuvos, Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Rumunijos ledo ritulio rinktinės.
 
„Artėjančiame čempionate turėsime daug stiprių varžovų, tačiau ir mūsų komanda tikrai bus pajėgi. Varžybos yra suplanuotos savaite vėliau nei įprasta, todėl visi čempionatai Europoje jau bus pasibaigę, o žaidėjai galės atvykti. Svarbiausia, kad jie neturėtų rimtų traumų. Skaičiuoju, kad Lietuvos rinktinėje galime matyti 13 žaidėjų šiuo metu žaidžiančių užsienio komandose. Be abejo, mes labai laukiame Dainiaus Zubraus, tačiau nededame visų vilčių vien į jį, kadangi mums rūpi jo karjera ir linkime jam kuo geriausio“, – spaudos konferencijoje apie rinktinės sudėtį atviravo treneris Berndas Haake.
 
„Tikiuosi, kad šis renginys bus sėkmingas tiek organizaciniu požiūriu, tiek žiūrovų lankomumu, tiek ir mūsų rinktinės pasirodymu“, – viliasi Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.
 
Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono varžybose Vilniuje tikimasi sulaukti apie 30-35 tūkst. žiūrovų. Jau dabar žinoma, jog savo rinktinių palaikyti atvyks sirgalių delegacijos iš D. Britanijos ir Lenkijos. Skaičiuojama, jog šalies sostinėje galima sulaukti 1,5 tūkst. svečių iš užsienio.
 
„Nuo paskutinio ledo ritulio čempionato sostinėje prabėgo ketveri metai, per kuriuos daug kas pasikeitė. Šalyje ledo ritulio populiarumas gerokai išaugo: sportuojančių vaikų skaičius išaugo 3-4 kartus, padvigubėjo mokyklų skaičius, atsirado naujos ledo ritulio aikštelės. Visa tai lemia didesnį žiūrovų skaičių ir didesnį domėjimąsi šia sporto šaka“, – įsitikinęs R. Valickas.
 
Prekyba bilietais į balandžio 20-26 d. vyksiančias 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybas prasidėjo šiandien. Bilietus platina „Tiketa“.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinė į treniruotes planuoja pradėti rinktis balandžio 1 d. Planuojama, jog pasiruošimo etape komanda sužais ketverias draugiškas rungtynes.