Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionate – „Baltijos finalas“ dėl išlikimo divizione

Pasaulio čempionate – „Baltijos finalas“ dėl išlikimo divizione

2013-04-20
NLRL informacija
  
Pasaulio ledo ritulio čempionate I-o diviziono B grupėje paskutiniąją varžybų dieną šeštadienį laukia trys dvikovos. Visos rungtynės bus itin svarbios visoms komandoms ir čempionato organizatoriai trina rankomis.
Ukrainos komanda po pergalės tik po pratęsimo 3:2 (0:2, 2:0, 0:0, 1:0) nugalėjo Nyderlandus ir suteikė vilčių lenkams, kuriems dabar užtenka bet kokios pergalės prieš čempionato šeimininkus ir tai lengvina lenkų užduotis.
 
Dėl trečiosios vietos kausis Nyderlandai ir Rumunija ir juokais čempionate šią dvikovą vadina mažiausiai svarbia.
 
Mat Lietuvos ir Estijos komandos rungtynės vadinamos „Baltijos finalu“. Beje, tai antrasis Baltijos šalių susidūrimas dėl išlikimo per kalendorinį mėnesį. Taline vykusiame 18-mečių pasaulio čempionate Lietuva tik po baudinių serijos nugalėjo Estiją ir liko II-o diviziono A grupėje.
 
Nacionalinių rinktinių „Baltijos finalui“ abi komandos ruošiasi atsakingai. Lietuviai paskutiniosioms rungtynėms su Estija ruošiasi be didesnių nuostolių. Estija jų turi – nosies lūžį per rungtynes su Lenkija patyrė rituliu į veidą gavęs Ilja Uruševas, kuris visgi „Baltijos finale“ žais. Kaip tikina Estijos komandos atstovai, žaidėjas ant ledo pasirodys su specialia kauke.
 
Estijos komandą treniruoja lietuvis  Dmitrijus Medvedevas, kuris prieš trejus metus pats stovėjo prie Lietuvos komandos vairo. Estų strategas nemano, jog tai kaip nors pagelbės komandai, mat paskutinėje dvikovoje daug lems psichologija ir nedideli niuansai.
 
Lietuviai ruošia siurprizų varžovams. Penktadienio treniruotėje Darius Pliskauskas treniravosi su Andriumi Kaminsku ir Martynu Šliku viename trejete, kitame Aivaras Bendžius žaidė su Aimu Fiščevu ir Danieliu Bogdziuliu. Treneris Berndas Haake tikina, jog pakeitimai buvo būtini.
 
„Žinau, jog D.Medvedevas Lietuvos rinktinę treniravo bene septynerius metus. Tačiau aikštelėje žaidžia ne treneriai, o žaidėjai, tad ypatingos svarbos tam, jog varžovų treneris gerai pažįsta mūsų komandą, neteikiu. Dvikovoje su Estija perstatysime trejetus ir jaunimas žais viename trejete, D.Pliskauskas keliaus pas patyrusius žaidėjus. Šie pakeitimai būtini ir esu įsitikinęs, jog jie duos naudos“,- prieš lemiamas čempionato rungtynes sakė rinktinės vyriausiasis treneris B.Haake.
 
Penktadienį vakare rinktinė lankėsi kino teatre, kur žiūrėjo fimo „ Legenda nr.17“ premjerą. Rusų filmas sukurtas legendiniam Rusijos ledo ritulininkui Valerijui Charlamovui atminti. Emocinis užtaisas, kuris lydėjo viso filmo metu turėtų būti naudingas žaidėjams, kurie sus susidomėjimu stebėjo veik epinę istoriją apie Tarybų Sąjungos ir Kanados „superseriją“ 1972 metais.
 
Beje, penktadienį gimimo dieną minėjo rinktinės gynėjas Petras Nausėda, tačiau komanda nutarė Lietuvos ledo ritulio federacijos pareigas užimantį komandos draugą pasveikinti šeštadienį jau po čempionato.
 
Lietuvos ir Estijos rungtynės šeštadienį, 15.30 val.
 
Pasaulio čempionato I-o diviziono B grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Lenkija               4  4  0  0  0  19:5    12
2. Ukraina               4  3  1  0  0  26:4   11
3. Olandija              4  2  0  1  1  13:13   7
4. Rumunija           4  2  0  0  2  10:18   6
5. Estija                  4  0  0  0  4  11:24    0
6. Lietuva               4  0  0  0  4   4:19      0