Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionate - pralaimėjimas ir rumunams (papildyta, video, komentarai)

Pasaulio čempionate - pralaimėjimas ir rumunams (papildyta, video, komentarai)

2013-04-03
NVLRL informacija
Pasaulio aštuoniolikamečių ledo ritulio čempionato II-o diviziono „A“ grupėje Lietuvos rinktinė sužaidė antrąsias rungtynes. Lietuva 3:4 (0:1, 2:3, 1:0) nusileido Rumunijai ir patyrė antrą nesėkmę čempionate iš eilės.  
 
Jau pirma Rumunijos komandos ataka prie lietuvių vartų baigėsi įvarčiu – lygiai taip pat prasidėjo ir pirmosios rungtynės su Vengrija. Norbert Rokaly (00:36) pakartojo komandos draugo metimą ir išvedė Rumuniją į priekį.
 
Rumunai dar kartą galėjo pasižymėti besibaigiant Ernestino Trukšnio pašalinimui iš aikštelės, kai rumunai pataikė į vartų virpstą o atšokusį ritulį dar kartą galėjo pasiųsti į vartus.
 
Lietuviai turėjo idealią progą išlyginti rezultatą 12 minutę žaisdami mažumoje, tačiau Danielius Nomanovas pagailėjo perdavimo Ilja Četvertakui ir kirto ritulį tiesiai į vartininką.
 
Kėlinį ekipos baigė abipusėmis atakomis ir nė vienai didesnio pranašumo įgyti nepavyko.
 
Antrajame kėlinyje rumunai išnaudojo Roko Bazio pašalinimą iš aikštelės ir Hunor Csergo (Balazs Peter) (27:13) iš kairiojo atakos krašto padidino persvarą iki 2:0.
 
Dar vienas lietuvių pašalinimas iš aikštelės virto trečiuoju įvarčiu. Tamas Reszegh (27:13, N.Rokaly) pelnė trečiąjį Rumunijos komandos įvartį.
 
Lietuviai atsigavo po Gintauto Pauliaus įvarčio (30:10), metėsi į priekį ir pramiegojo varžovų ataką, po kurios rezultatas tapo jau 4:1 Rumunijos naudai, kai pasižymėjo Szabolcs Hildebrand (H.Csergo, 31:43).
 
Lietuviai nepasidavė ir po greitos atakos Vilius Krakauskas sušvelnino skirtumą iki 2:4 (35:40).
 
Po įvarčio Lietuvos rinktinė uždarė varžovus jų gynybos zonoje iki pat antrojo kėlinio pabaigos, tačiau rumunai spaudimą atlaikė.
 
Trečiojo kėlinio viduryje Lietuvos rinktinės viltys atgijo po Domanto Čypo įvarčio (Vaidotas Rastenis, 49:20) žaidžiant daugumoje ir skirtumas tapo minimalus 3:4.
 
Lietuviai netrukus galėjo lyginti rezultatą, kai varžovai dvi minutes gynėsi aikštelėje turėdami vienu žaidėju mažiau, tačiau įvarčio pelnyti nepavyko.
 
Paskutiniosios penkios trečiojo kėlinio minutės virto lietuvių šturmu, tačiau visas viltis nubraukė Vaidoto Rastenio pražanga prieš varžovą iki kėlinio pabaigos likus dviems minutėms. Lietuva mažumoje gynėsi iki pat rungtynių pabaigos. Lietuvos komandos treneriai dar bandė 30 sek. pertraukėle užvesti komandą ir lietuviai keturiese surengė pavojingą antpuolį prie varžovų vartų, tačiau D.Nomanovo metimas buvo netaiklus.
 
„Komanda nežaidžia taip kaip turėtų. Akivaizdu, jog tų keturių treniruočių prieš čempionatą nepakanka. Antroje rungtynių dalyje atsigavom, pradėjom žaisti taip kaip mokam, tačiau rungtynių pabaigoje gautas dviejų minučių pašalinimas iš aikštelės sugriovė visą žaidimą. Žaidėme geriau nei pirmą dieną, o komanda ir toliau kovos dėl čempionato apdovanojimų“,- po rungtynių sakė Lietuvos ekipos vyr. treneris Andrius Jadkauskas.
 
„Antras rungtynes pradedame praleistu įvarčiu pirmomis sekundėmis. Komanda ir vėl jaudinosi rungtynių pradžioje, tad sunkiai įsivažiavome ir pasivyti varžovus buvo per sunku“,- sakė rinktinės puolėjas Paulius Gintautas.
 
Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje buvo pripažintas vartininkas Simas Baltrūnas.
 
Antradienį čempionate laisva diena, trečiadienį lietuviai kovos su Didžiosios Britanijos komanda.