Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionate - ketvirtas pralaimėjimas iš eilės (video, komentarai)

Pasaulio čempionate - ketvirtas pralaimėjimas iš eilės (video, komentarai)

2013-04-18
NLRL informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionate Donecke (Ukraina) I-o diviziono B grupės turnyre ketvirtąją rungtynių dieną Lietuvos rinktinė 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)pralaimėjo Rumunijos komandai ir dėl teisės likti divizione šeštadienį kovos su taip nė vienos pergalės neturinčia Estijos komanda.
 
Įvartį Lietuvos komandai pelnė Dovydas Kulevičius (34:52).Rumunų gretose pasižymėjo Attila Goga (07:49) ir Szabolcsas Pappas (49:17).
Rungtynių eiga.
 
Rungtynėse jau žaidė komandos veteranas Šarūnas Kuliešius, kuriam tai jau 18-asis pasaulio čempionatas. Puolėjas praleido dvikovą su Ukraina dėl nugaros skausmų.
 
Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake ir toliau tęsė taktinius žaisimus. Rungtynes pradėję su vienu varžovams ataką pradėti trukdančiu puolėju ir keturiais atsitraukusiais žaidėjais lietuviai laukė varžovo klaidos, tačiau ją padarė patys. Praleidę apmaudų įvartį, lietuvaičiai ir toliau laikėsi gynybinės taktikos ir laukė progos kontratakai. Aplenkę varžovus pagal metimus (9 prieš 7) Lietuvos ledo ritulininkai buvo reti svečiai varžovų gynybos zonoje. Pirmajame kėlinyje komandos vengė kietesnės kovos ir baudos minučių.
 
Antrajame kėlinyje Lietuvos komanda padidino tempą ir atakos tapo pavojingesnės. Danielius Bogdziulis galėjo išnaudoti varžovų klaidą žaidžiant daugumoje, tačiau nepergudravo vartininko. Netrukus Martynas Šlikas sukirto ritulį į vartininką.
 
Įpusėjus kėliniui net du rumunai atsisėdo ant prasižengusių suolo ir išaušo lietuvių valanda. Dovydas Kulevičius pakartojo Tomo Vyšniausko metimą ir išlygino rezultatą.
 
Netrukus Andrejus Židkovas turėjo idealų šansą išvesti Lietuvą į priekį, tačiau nepataikė į aukštai skriejantį ritulį.
 
Lietuva į varžovų vartus metė 17 kartų prieš 12 varžovų.
 
Paskutiniajame kėlinyje abi komandos brangino ritulį ir daugiau galvojo apie gynybą nei apie puolimą.
 
Rumunijos ekipa sulaukė savo progos kėlinio viduryje, kai žaidusi daugumoje galingu smūgiu iš dešiniojo krašto vėl išsiveržė į priekį.
 
Kėlinio pabaigoje Lietuva bandė gelbėti rungtynes, tačiau komanda nesugebėjo sukurti nė vienos pavojingesnės progos. Rumunija sušoko pergalės šokį, užsitikrinusi vietą divizione ir dabar galės visą dėmesį  skirti kovai dėl trečiosios vietos su Nyderlandais.
 
Paskutiniajame kėlinyje 7 kartus į vartus metė lietuviai, 6 – rumunai.
 
Geriausiu komandos žaidėju pripažintas D. Bogdziulis.
 
„Esu nusivylęs rezultatu ir žaidimu. Komanda turėjo galimybių laimėti, tačiau neišnaudojo jų. Nepaisant to, reikia pasakyti, jog vaikinai dirbo sunkiai ir rungtynių pabaigoje neliko jėgų. Dar kartą galiu pakartoti, jog mes matome 15 rungtynių per metus rezultatą, kai dauguma žaidėjų žaidžia tik tiek dvikovų per sezoną. Šios rungtynės jau praeityje ir dabar pradėsime ruoštis „Baltijos finalui“, kuris įvyks šeštadienį“,- po rungtynių apmaudo neslėpė Berndas Haake.
 
„Neturime puolėjų kas galėtų įmušti, todėl ir pralaimime. Ruošimės kovai su Estija ir padarysime viską, kad liktume divizione“,- sakė gynėjas Nerijus Ališauskas.
 
Šiandien pirmose dienos rungtynėse Estija ilgai priešinosi Lenkijos rinktinei, tačiau pralaimėjo dvikovą  3:5 (0:1, 2:2, 1:2).
 
 
Pasaulio čempionato I-o diviziono B grupės lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):
 
1. Lenkija                   4  4  0  0  0  19:5     12
2. Ukraina                  3  3  0  0  0  23:2       9
3. Olandija                 3  2  0  0  1  11:10    6
4. Rumunija              4  2  0  0  2  10:18    6
5. Estija                     4  0  0  0  4  11:24    0
6. Lietuva                   4  0  0  0  4   4:19    0