Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: smūgiai vengrams ir slovėnams bei nestojanti Korėjos rinktinė (VIDEO)

Pasaulio čempionatas: smūgiai vengrams ir slovėnams bei nestojanti Korėjos rinktinė (VIDEO)

2019-04-30
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionate sužaistos dar dvejos rungtynės, po kurių pirmenybėse komandos išsiskyrė į dvi grupes.
 
Ir toliau šiame čempionate stebina Korėjos rinktinė: pradėjusi turnyrą netikėta pergale prieš Vengriją, ji savo sėkmingą startą pratęsė nugalėdama ir dar vieną favoritais rungtynėse prieš juos laikytą komandą. Tiesa, skirtingai nuo pirmojo susitikimo, šįkart korėjiečiai sugebėjo parklupdyti Slovėniją nepaisant to, jog varžovai šiame mače po pirmojo kėlinio turėjo dviejų įvarčių persvarą. Galutinis mačo rezultatas – 5:3 Korėjos naudai.
 
Jei Korėjos iškovotas šeštasis taškas paliko juos turnyro lentelės viršūnėje, tai slovėnams ši nesėkmė gerokai sujaukė jų planus. Pirmajame ture jie jau buvo nusileidę šeimininkams iš Kazachstano, o po dviejų turų neturint nė taško jų viltys patekti į pirmąjį dvejetuką aptirpo iki minimumo. Dabar jiems tam ne tik reikia laimėti visus likusius mačus, bet ir tikėtis sulaukti palankių rezultatų kitose akistatose.
 
Į tokią pačią situaciją kaip ir Slovėnija buvo nustumta ir Vengrijos rinktinė. Po nesėkmingo starto prieš Korėją, vengrams atsitiesti nepavyko – patirtas pralaimėjimas 1:3 prieš Baltarusijos rinktinę. Kaip ir pirmoje akistatoje, taip ir šiame mače Vengrijos rinktinei koją pakišo progų realizacija – trisdešimt metimų atlikusiai ekipai ir vėl įvarčiu džiaugtis teko vos kartą.
 
Antroji nesėkmė neleido vengrams pakilti iš turnyrinės lentelės dugno, o Baltarusijos rinktinė pirmąją poilsio dieną pasitinka su maksimaliu taškų skaičiumi (6).
 
Antradienio rungtynių rezultatai:
 
Korėja – Slovėnija 5:3
 
 
Baltarusija – Vengrija 3:1
 
<
 
Trečiadienį pasaulio čempionate bus sužaista vienintelė dvikova, tačiau ji bus svarbi tiek čempionato šeimininkams, tiek ir lietuviams. Į tarpusavio akistatą stos pirmą turą tris taškus iškovojusi Kazachstano rinktinė ir savo pirmųjų taškų šiame divizione vis dar laukianti Lietuvos rinktinė.
 
Jei lietuviams nepavyktų iš varžovų atimti taškų, jau po dviejų turų pirmenybėse įvyktų susiskaldymas: trys pirmaujančios komandos nuo likusių varžovų atsiplėštų šešiais taškais, o Lietuvos rinktinei veikiausiai tektų kautis dėl išlikimo su Vengrijos ir Slovėnijos ledo ritulininkais, kurie taip pat žengia be taškų.
 
Trečiadienio rungtynių grafikas:
 
13:30 val. Kazachstanas – Lietuva
 
Rungtynes tiesiogiai galėsite stebėti LRT Plius kanalu arba lrt.lt portale