Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas pradėtas nesėkme: pirmose rungtynėse lietuviai neprilygo lenkams

Pasaulio čempionatas pradėtas nesėkme: pirmose rungtynėse lietuviai neprilygo lenkams

2023-04-29
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė pralaimėjimu pradėjo pasirodymą pasaulio ledo ritulio IA diviziono čempionate.
 
Pirmose pasaulio čempionato rungtynės Lietuvos ledo ritulininkai 0:7 neprilygo Lenkijos rinktinei.
 
Rungtynių startas lietuviams buvo itin nesėkmingas. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes oponentai jau turėjo dviejų įvarčių pranašumą. Įvarčius pelnė Pawelas Zygmuntas ir Maciejus Krucztekas. Negana to, Krystianas Dziubinskis po kelių minučių padidino Lenkijos rinktinės persvarą iki trijų įvarčių.
 
Antrajame kėlinyje lenkų persvara išaugo dar labiau po įspūdingo individualaus Patryko Wronkos pasirodymo. Per kėlinį jis ritulį į Manto Armalio ginamus vartus siuntė net tris kartus.
 
Per trečiąjį kėlinį į Lietuvos rinktinės vartus krito dar vienas įvartis. Po K. Dziubinskio perdavimo ritulys į vartus skriejo nesėkmingai jį palietus vienam iš Lietuvos rinktinės žaidėjų.
 
Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Rono Pasco teigimu šiandien itin nesėkmingai pradėjome rungtynes ir dėl to visą laiką teko vytis varžovus.
 
„Šiandien rungtynių rezultatas tikrai nemalonus – nesugebėjome patys įmuši ir tai nėra tas rezultatas, kurio tikėjomės. Nesėkmingai pradėjome susitikimą ir visas rungtynes buvome priversti vytis savo varžovus“, - kalbėjo treneris.
 
Tuo tarpu Jaunius Jasinevičius pripažino, jog šiandien rinktinė žaidė nedisciplinuotai ir neįvykdė žaidybinio plano.
 
„Po tokių rungtynių mintys nekokios – pralaimėjome 0:7, žaidėme nedisciplinuotai, neįvykdėme trenerio reikalavimų. Dabar svarbiausia pamiršti šiandienos rungtynes ir ruoštis rytojui, nes mūsų laukia labai svarbi dvikova“, - pripažino geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinės gretose pripažintas gynėjas.
 
Pralaimėjimą patyrusi Lietuvos rinktinė savo pasirodymą pasaulio čempionate pratęs jau rytoj 14:30 val Lietuvos laiku susitikdami su Rumunijos rinktine.