Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: lietuvių pretendentais į medalius ukrainiečiai nelaiko

Pasaulio čempionatas: lietuvių pretendentais į medalius ukrainiečiai nelaiko

2013-04-11
hockey.lt informacija
Artėjant pasaulio čempionato I-o diviziono B grupės kovoms Donecke (Ukraina) didėja susidomėjimas šiuo renginiu. Ažiotažą kelia ne nenuoramos hockey.lt portalo komentatoriai, kurie praeityje išlepinti Lietuvos ledo rinktinės pergalių nenori pripažinti esamų problemų rinktinėje ir organizacinėse sporto šakos struktūrose, o patys čempionato šeimininkai.
 
Ukrainiečiai pastaruoju metu kaip tik lepinami padidėjusiu dėmesiu ledo rituliui, o būtent toje pačioje arenoje, kurioje ir vyks pasaulio čempionato kovos, žaidžia vienintelis Ukrainos superklubas Donecko „Donbas“, kuris ir rungtyniauja KHL (Kontinentinė ledo ritulio lyga).
 
Tad šeimininkai, kurie pilni ambicijų grįžti į diviziono A grupę, akylai stebi ir vertina komandas, kurios gali sutrukdyti ukrainiečiams priartėti prie ledo ritulio elito. Trijų iš penkių komandų varžovių Ukrainos spauda rimtai nevertina ir tvirtina, jog Rumunija, Estija ir Lietuva čempionate turės savo „čempionatą“, kurio pralaimėtojas iškris iš grupės.
 
Estijos komanda pasak isport.ua portalo žurnalisto Sergejaus Gašenkos, „bus silpniausia čempionate, kadangi ekipoje nebus lyderio, Gardino „Neman“ puolėjo Andrejaus Makrovo, o taip pat kito patyrusio esto gynėjo Andrejaus Petrovo. Likusi Estijos komanda vertinama kaip pusiau mėgėjų rinktinė, kuriai negrįžti po metų pertraukos į II-o diviziono A grupę bus sunku. Nepaisant to, jog jai vadovauja lietuvis Dmitrijus Medvedevas, sugebantis komandą įkvėpti pergalėms.
 
Lietuvius ukrainiečių žurnalistai vertina kaip „vokiškų vilčių komandą“. Strategas iš Vokietijos Berndas Haake jau sulaukė ne tik žaidėjų, ledo ritulio bendruomenės, bet ir retai kada liaupsėmis ledo rituliui pasižyminčios lietuviškos spaudos pagyrų. Strategui teko sudėtinga užduotis iš karjerą rinktinėje po truputį baigiančių, bet kasmet vėl į komandą kviečiamų  Elektrėnų“Energijos“ žaidėjų ir vos kelių legionierių sulipdyti komandą, kuri turi apginti Lietuvos ledo ritulio garbę ir išsaugoti vietą grupėje. Lietuva čempionate neturės net 7 pagrindinės sudėties žaidėjų, o žinant jog lietuviai moka į čempionatus nuvykti ir trimis penketais, tai jau pusė komandos. Ir ne bet kokios, o elitinių Lietuvos ledo ritulininkų. Dainius Zubrus, Kazachstano trijulė puolimo grandyje būtų rimta paspirtis rinktinei. Tačiau visa tai įvertinę ukrainiečiai tikina, „jog lietuviai turi įveikti estus, o su žaidėjais iš Kazachstano galėtų kovoti ir dėl ketvirtos vietos“. Rumunijos rinktinės skalpo čempionato rengėjų spaudos tikinimu, „lietuviams nematyti“.
 
Rumunijos rinktinė čempionate pristatoma kaip patyrusi ir stabili komanda. Žinoma, Ukrainos spauda negali nepriminti to fakto, jog vienas kertinių rinktinės gynėjų bus Jevgenijus Pisarenka, kuris priėmė Rumunijos pilietybę. Rumunijos komanda turi ir patyrusių puolėjų  - Erviną Moldovaną ir Szabolcsą Szocsą , kuriuos papildys jaunasis Rumunijos talentas devyniolikametis Robertas Gliga, žaidžiantis antroje pagal pajėgumą Švedijos „Allsvenskan“ lygos  „Tingsryds AIF“ klube. Beje, tai vienintelis rumunų legionierius.
 
Komandą dar nuo 2008 metų treniruoja kanadietis Tomas Skineris ir ši rinktinė čempionato šeimininkų vertinimu „bus stipriausia ne tik silpnesnių komandų „čempionate“, bet ir gali mesti iššūkį kovoje dėl trečios vietos olandams.
 
Be jokios abejonės, stipriausiomis komandomis čempionate ukrainiečiai laiko savo šalies rinktinę ir lenkus. Šios dvi ekipos ir turėtų kovoti dėl patekimo į aukštesnę I-o diviziono grupę.  
 
Pasaulio čempionato startas - jau šį sekmadienį. Pirmieji lietuvius egzaminuos kaimynai lenkai.