Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas I-a: diena. Ilga aprangos kelionė per Ukrainą

Pasaulio čempionatas I-a: diena. Ilga aprangos kelionė per Ukrainą

2013-04-14
NLRL informacija
Pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės turnyre prasidėjo pirmoji varžybų diena. Čempionatą atidarė Estijos ir Olandijos rinktinės ir negausiai Donecko „Družba“ arenoje susirinkusiems sirgaliams padovanojo atkaklią kovą, kurią 5:4 (2:0, 2:3, 1:1) laimėjo Nyderlandų rinktinė.
 
Panašu, jo Nyderlandų komanda neįvertino varžovų ir nedaug trūko, jog būtų skaudžiai už tai sumokėję. Estai rungtynių pabaigoje du kartus turėjo kiekybinę persvarą, o paskutiniąją įgijo iki dvikovos pabaigos likus 25 sek. Estija vartininką pakeitė šeštu aikštės žaidėju, tad ant ledo turėjo net dviejų žaidėjų persvarą, tačiau išlyginti rezultato nesugebėjo.
 
Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo nuo nuotykių. Šeštadienio rytą atskridusi į Donecką, šalies rinktinė tą pačią dieną turėjo lipti ant ledo, tačiau to nepadarė, nes nesulaukė aprangos.
 
Rinktinės apranga autobusu keliavo iš Lietuvos į Ukrainą ir Lenkijos – Ukrainos pasienyje buvo užlaikyta „tik“ 12 valandų. Kol Ukrainos muitininkai sprendė kaip registruoti tokį krovinį, ekipa liko be treniruotės.
 
Apranga Donecką pasiekė tik sekmadienį 5 valandą ryto, tad komanda jau aštuntą ryte galėjo susipažinti su čempionato ledu ir surengė lengvą treniruotę.
 
Komanda pilnai pasiruošusi kovai rungtynėse su lenkais, tik nedidelė peršalimą turi Aimas Fiščevas, kuris kreipėsi į ekipos gydytoją pagalbos. Tačiau ant ledo jaunasis lietuvis pasirodys.