Titulinis » Naujienos » Pasaulio čempionatas: ar galime lengviau atsikvėpti?

Pasaulio čempionatas: ar galime lengviau atsikvėpti?

2012-04-18
LLRF pranešimas spaudai
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė Lenkijoje vykstančiame pasaulio čempionate I-ajame divizione, „B“ grupėje 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) įveikė Australijos rinktinę.
 
Pirmą įvartį lietuviai įmušė penktą žaidimo minutę (4:49 – Pijus Rulevičius po Daniel Bogdziul perdavimo). Antrojo ilgai laukti nereikėjo – po Australijos vartų šturmo pasižymėjo gynėjas Nerijus Ališauskas (8:52 – po Dariaus Pliskausko ir Mindaugo Kiero perdavimo).
 
„Pirmiausia, kėlinio pabaigoje atsipalaidavome. Gal taip pasireiškia nuovargis – vėl visi penki mūsų žaidėjai laksto paskui ritulį. Taip elgtis negalime. Šiandien mūsų užduotis – neįveikiama gynyba. Apsigynus reikia pradėti greitą kontraataką. Kėlinio pradžioje jos buvo puikios. Nepamirškite, kad mums niekur nereikia skubėti, - po pirmojo kėlinio rūbinėje kalbėjo vyriausiasis rinktinės treneris Sergejus Borisovas. – Negalime žaisti varžovų primetamo žaidimo. Privalome žaisti ilgais perdavimais – tegul australai bėgioja paskui ritulį“.
 
Antrojo kėlinio pradžia lietuviams nebuvo sėkminga. 24-ą minutę Lietuvos rinktinės vartus saugojęs Mantas Armalis buvo priverstas traukti ritulį iš savo vartų (23:30 – Micheal Schlampas po Andrew White perdavimo). Tai lietuvių nepalaužė ir po penkių minučių pasinaudoję žaidėjų skaičiaus pranašumu ant ledo jie įmušė trečia įvartį (28:38 – N. Ališauskas po M. Kiero ir Dovydo Kulevičiaus perdavimo).
 
Žaidėjų dauguma sugebėjo pasinaudoti ir varžovai paskutinę kėlinio sekundę (39:59 – Todd Graham po Greg Oddy perdavimo).
 
Šis įvartis įsiutino lietuvių vartininką. „Jeigu nežinote, ar su lazda sugebėsite patraukti ritulį, kai priešininkas meta į vartus, nekiškite tos lazdos, - rūbinėje komandos draugų prašė M. Armalis. – Dar vienas dalykas, aš puikiai matau, kas vyksta mūsų zonoje ir visada šaukiu ir jus perspėju. Kelis kartus perspėjau, kas vyksta. Pasistenkime viską daryti paprasčiau. Prašau manęs klausytis“.
 
S. Borisovas savo auklėtinių paprašė aikštėje išlaikyti šalta protą ir vykdyti prieš rungtynes sudaryto plano. „Niekas neturi teisės keisti taktikos – jeigu tik vienas žaidėjas suklysta, griūna visa sistema. Ar suprantate? Nuo to priklauso ir mūsų baudos minutės ir panika, kuri nėra reikalinga. Ten kur prasideda panika, pradedame lakstyti ir taip eikvojame savo jėgas bereikalingai, - kalbėjo treneris. – Kai pavargstame varžovai pradeda mus dusinti. Šaltas protas ir greiti perdavimai – daugiau mums nieko nereikia“.
 
Po trečiojo kėlinio, kuris baigėsi be įvarčių, o tai reiškė, kad lietuviai iškovojo pirmąją pergalę čempionate džiaugsmo neslėpė ir pats treneris. „Pirmiausia norėčiau padėkoti P. Rulevičiui, D. Pliskauskui ir M. Kierui, kurie atvažiavo padėti rinktinei, - kalbėjo treneris po rungtynių. – Padėkojau jiems, manau, visa Lietuva yra jiems dėkinga. Galima sakyti, kad jie yra didvyriai. O apie žaidimą? Visi žaidėjai šiandien sužaidė 100 proc., žinoma, yra šiokių tokių problemų, tačiau apie jas kalbėsime po čempionato“.