Titulinis » Naujienos » Paraiška NHL? M. Armalis blizga Švedijoje (VIDEO)

Paraiška NHL? M. Armalis blizga Švedijoje (VIDEO)

2015-12-08
DELFI.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas Mantas Armalis vis tvirčiau jaučiasi Stokholmo „Djurgarden“ (Švedija) klubo vartuose ir Švedijos čempionato statistikos lentelėse. 23-ejų lietuvis padėjo savo komandai įveikti vienus lyderių ir pagal atremtų smūgių procentą tapo geriausiu vartininku visoje lygoje.
 
Šeštą vietą tarp keturiolikos komandų užimantys „Djurgarden“ ledo ritulininkai (42 taškai) palaužė antroje pozicijoje žengiantį „Skelleftea AIK“ klubą 2:1.
 
Pergalę lėmė įspūdingas M. Armalio žaidimas: vartų sargas atrėmė 33 iš 34 varžovų metimų.
 
Per 16 sužaistų rungtynių šiame sezone Švedijoje užaugęs lietuvis nutraukė 92,12 proc. varžovų bandymų pasižymėti ir pagal šį rodiklį lenkia visus konkurentus pirmenybėse.
 
Pagal praleidžiamų įvarčių vidurkį vidutiniokams atstovaujantis M. Armalis dalinasi 4-5 vietomis (2,18 įvarčio).
 
„Esame labai laimingi, kad Mantas Stokholme žais bent iki 2018 m. vasaros. Manau, kad M.Armalis ir Mikaelis Tellqvistas sudaro geriausią vartininkų duetą visoje lygoje. Mantas šiame sezone padarė didelį progresą ir įrodė, jog gali tapti lygiaverte pamaina Mikaeliui“, – kalbėjo „Djurgarden“ klubo direktorius Joakimas Erikssonas.
 
Tuo metu pats lietuvis neslepia svajonės ateityje prasibrauti į pajėgiausią planetoje Šiaurės Amerikos Nacionalinę ledo ritulio lygą (NHL).
 
„Žaidžiu Švedijos aukščiausiame divizione, o tai – jau šis tas. Aišku, visuomet norisi eiti aukščiau, mano svajonė – NHL. Apie tai visada pagalvoju“, – šiemet interviu DELFI sakė M. Armalis.
 
194 cm ūgio žaidėjo galimybėmis tvirtai tiki Lietuvos rinktinės strategas iš Vokietijos Berndtas Haake.
 
„Aš žinau, kad jis turi potencialo tapti NHL vartininku, ir nieko neišsigalvoju. Kalbėjausi su keliais žmonėmis Floridoje vykusioje NHL trenerių konferencijoje. Pasirodo, kai kurie skautai jau seka Mantą“, – praėjusią vasarą DELFI atskleidė specialistas.