Titulinis » Naujienos » Pagal rezultatus geriausią sezono mėnesį turėjusi „Energija“ namuose priims „Hockey Punks“ ekipą (komentarai)

Pagal rezultatus geriausią sezono mėnesį turėjusi „Energija“ namuose priims „Hockey Punks“ ekipą (komentarai)

2018-01-30
LRK „Energija“ inf.
  Iki dar vieno sezono pabaigos daugkartinei Lietuvos čempionei Elektrėnų „Energijai“ liko šiek tiek mažiau nei du mėnesiai. Artėjant lemiamoms sezono kovoms gerėja ir elektrėniečių sportinė forma: sausio mėnesį „Energija“ iškovojo 9 pergales per 13 sužaistų rungtynių Lietuvos čempionate ir Baltarusijos aukščiausioje lygoje.
 
Nors Baltarusijoje šį sezoną „Energijai“ nepavyko prasibrauti į atkrintamąsias ir kovos baigsis neįprastai anksti, tačiau yra ir kita to medalio pusė: beveik be treniruočių sausio mėnesį žaidę elektrėniečiai turės laiko ir atsipūsti, ir pasiruošti lemiamoms Lietuvos čempionato kovoms.
 
„Šis mėnesis mums susiklostė gana gerai. Žaidėjai jau yra gerai susižaidę, jaučia vienas kitą. Esame geroje sportinėje formoje ir stengsimės lemiamose kovose parodyti dar geresnius rezultatus“, - kaip komandai sekėsi sausio mėnesį kalbėjo „Energijos“ kapitonas Danielius Nomanovas.
 
„Sausio mėnesis buvo tikrai geras. Komandai daug naudos davė tai, kad per naujuosius metus turėjome nemažai poilsio dienų. Pailsėję pradėjome rodyti geresnį žaidimą“, - D.Nomanovui pritarė ir komandos draugas Artiomas Sidorovas.
 
Ilgametis „Energijos“ žaidėjas Dovydas Kulevičius mano, kad sėkmingesnis sausio mėnesis buvo ir dėl ant ledo sugrįžusio bei vis geresnę sportinę formą demonstruojančio vartininko Nerijaus Dauksevičiaus.
 
„Sausio mėnesį vertinu gerai, o didesnį pergalių skaičių lėmė ir gerėjanti N.Dauksevičiaus sportinė forma“, - sakė D.Kulevičius.
 
 
Po keleto metų pertraukos į oficialias rungtynes sugrįžęs 35-erių metų N.Dauksevičius per pirmus du šio sezono mėnesius buvo sužaidęs vos tris rungtynes ir viso ant ledo rungtynėse praleido tik 60 min. 61 sek.
 
Ant ledo N.Dauksevičius sugrįžo gruodžio viduryje, o nuo to laiko sužaidė trylika susitikimų ir ne kartą gelbėjo „Energijos“ vartus nuo varžovų įvarčių.
 
Sausio mėnesį elektrėniečiai žaidimą taisė ne treniruotėse, o rungtynėse. Per mėnesį „Energija“ jau sužaidė trylika rungtynių, o keturioliktosios laukia jau trečiadienį, kai į Elektrėnų ledo rūmus atvažiuos šiuo metu antroje Lietuvos čempionato vietoje esanti Vilniaus „Hockey Punks“ komanda.
 
Toks intensyvus grafikas prilygta ir stipriausių pasaulio lygų komandų tvarkaraščiui. Tarkime Čikagos „Blackhawks“ sausio mėnesį sužaidė dvylika rungtynių, o dviejų lietuvių atstovaujama Rygos „Dinamo“ Kontinentinėje ledo ritulio lygoje turėjo dešimt susitikimų.
 
„Per sausio mėnesį turėjome gal tik 3 treniruotės, o prieš rungtynes su „Hockey Punks“ bus ir ketvirtoji. Tiesą pasakius, nebuvo kada treniruotis, nes rungtynių tempas labai didelis“, - pasakojo D.Kulevičius.
 
„Pažiūrėjus į mūsų kalendorių, tai rungtynės buvo beveik kas antrą dieną. Vienos rungtynės pakeičia 2-3 treniruotes, todėl jos pagrinde buvo rengiamos tik prieš rungtynes“, - sakė A.Sidorovas.
 
„Energijai“ šis sezonas Baltarusijos aukščiausioje lygoje buvo penktasis iš eilės, tačiau tik pirmą kartą elektrėniečiai neprasibrovė tarp aštuonių stipriausių reguliariojo sezono komandų.
 
Pasak komandos kapitono D.Nomanovo, šiame sezone komanda buvo gerokai jaunesnė, o daugybę rungtynių išvargino komandą.
 
„Šį sezoną turime daug jaunesnę komandą. Išvykose daug taškų praradome dėl to, kad pritrūko labiau patyrusių žaidėjų, nes dažniausiai svečiuose žaisdavome ne pilna sudėtimi. Taip pat šį sezoną turime labai daug rungtynių tiek Lietuvos čempionate, tiek Baltarusijoje, todėl tai gerokai išvargino komandą“, - pasakojo D.Nomanovas.
 
Apie sunkų rungtynių grafiką ir nesėkmės priežastis Baltarusijos čempionate kalbėjo ir penkioliktą sezoną „Energijoje“ rungtyniaujantis D.Kulevičius.
 
„Į atkrintamąsias nepatekome todėl, kad šiame sezone turėjome labai daug jaunimo, kuris be Baltarusijos ir Lietuvos čempionatų taip pat rungtyniauja ir Latvijos iki aštuoniolikos metų pirmenybėse. Ten jie žaidžia šeštadieniais, o sekmadieniais ir pirmadieniais rungtyniaudavo Baltarusijos čempionate. Taip pat savaitės viduryje dar laukdavo mačas Lietuvos čempionate. Jie gavo didžiulį krūvį, o komandos veteranams ne visada pavyksta vykti į išvykas Baltarusijos čempionate. Svečiuose žaidžiant su 12-13 žaidėjų ir per savaitę turint 4 rungtynes yra labai sunku laimėti prieš komandą, kuri turi keturis penketukus. Visgi didžiulis pliusas jaunimui šį sezoną buvo įgauta didžiulė patirtis, o dabar mums svarbiausia liko triumfuoti Lietuvos čempionate“, - sakė D.Kulevičius.
 
A.Sidorovas dar vaizdžiau apibūdino „Energijos“ jaunimo gyvenimą šiame sezone: „Nuovargis dažnai pakišo koją, nes į mėnesį būna maždaug po 15 rungtynių. Kai kurie komandos nariai rungtyniauja Latvijos čempionate, tai jie gyvena ant ledo, o formoje turbūt jaučiasi kaip pižamoje“.
 
Rungtynės veja rungtynes, o jau trečiadienį nuo 20:00 val. „Energija“ stos į kovą su „Hockey Punks“. Pirmosios dvejos rungtynės šiame sezone pasibaigė elektrėniečių pergalėmis rezultatais 9:0 ir 4:2. Visgi traumų sezono pradžioje kamuojama „Hockey Punks“ vėliau įgavo pagreitį ir sugebėjo prasibrauti ir įsitvirtinti į antrą turnyrinės lentelės vietą, kuri garantuoja patekimą iškarto į Lietuvos čempionato pusfinalį.
 
„Rezultatų su „pankais“ neverta sureikšminti, nes daug faktorių nulemia laimi dideliu ar mažu skirtumu, vis tiek gauni 3 tašku, o pralaimėjęs - nulį. Kad „pankai“ pakilo į antrą vietą tai manau daug įtakos turėjo Mindaugo Kiero, Martyno Šliko ir Simo Baltrūno sugrįžimas ant ledo bei kelių kitų žaidėjų perėjimas į „Hockey Punks“ komandą“, - savo nuomonę dėstė D.Kulevičius.
 
Energija“ per 14 Lietuvos čempionato reguliariojo sezono rungtynių yra iškovojusi 13 pergalių ir su 39 taškais yra vienvaldė lygos lyderė.
 
Jau aišku, kad pirmą vietą reguliariame sezone užėmusi komanda pusfinalio seriją iki dviejų pergalių žais kovo 10, 12 ir 14 (jeigu prireiks) dienomis, o antroje vietoje finišavusi ekipa rungtyniaus kovo 11, 13 ir 15 (jeigu prireiks) dienomis. Finalo serija iki trijų pergalių numatoma kovo 18, 20, 22, 25 (jeigu prireiks) ir 27 (jeigu prireiks) dienomis. Kova dėl trečiosios vietos nėra numatoma, o ją užims komanda, kuri bus geriau pasirodžiusi reguliariame sezone.
 
Visas artimiausių „Energijos“ rungtynių tvarkaraštis:
 
„Energija“ - „Hockey Punks“ | Lietuvos čempionatas | Elektrėnų ledo rūmai, 01.31, 20:00 val.
 
„Junior“ - „Energija“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Minskas, 02.04, 17:00 val.
 
„Junior“ - „Energija“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Minskas, 02.05, 12:00 val.
 
„Geležinis Vilkas“ - „Energija“ | Lietuvos čempionatas | Elektrėnų ledo rūmai, 02.07, 20:00 val.
 
„Energija“ - „Gomel-2“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Elektrėnų ledo rūmai, 02.10, 17:00 val.
 
„Energija“ - „Gomel-2“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Elektrėnų ledo rūmai, 02.11, 13:00 val.
 
„Šachtior-2“ - „Energija“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Soligorskas, 02.20, 17:00 val.
 
„Šachtior-2“ - „Energija“ | Baltarusijos aukščiausioji lyga | Soligorskas, 02.21, 13:00 val.
 
„Rokiškis“ - „Energija“ | Lietuvos čempionatas | Rokiškio ledo arena, 02.24, 14:00 val.
 
„Rokiškis“ - „Energija“ | Lietuvos čempionatas | Rokiškio ledo arena, 02.25, 12:00 val.
 
„Energija“ - „Baltija“ | Lietuvos čempionatas | Elektrėnų ledo rūmai, 02.28, 20:00 val.
 
„Energija“ - „Hockey Punks“ | Lietuvos čempionatas | Elektrėnų ledo rūmai, 03.02, 20:00 val.