Titulinis » Naujienos » Paaiškėjo LRML čempionai

Paaiškėjo LRML čempionai

2023-04-29
LRML, foto V.Aleinikovaitės
Trečiadienį Elektrėnų ledo arenoje įvyko paskutiniosios šių metų finalinio etapo rungtynės. Į finalą pateko keturios stipriausios mėgėjų lygos komandos – Kauno „Bizonai - Ekobazė“, Vilniaus „Ober - Haus“, „Trakų Galvė“  ir  "Kaunas Hockey".

Rungtynės dėl 3 vietos:

Rungtynėse dėl trečios vietos bei bronzinių medalių, susitiko Vilniaus „Ober-Haus“ bei Kauno „Bizonai-Ekobazė“. Vilniečių vartus gynė Albertas Grinevičius, o kauniečių- Ovidijus Vaičiūnas.
Prasidėjus rungtynėms, netikėtai, pirmąjį įvartį pelnė Vilniaus „Ober-Haus“ komandos žaidėjas Vadim Kozlov (01:47 min., rez. perd. I.Reis), kuris ritulį, atšokusi nuo kauniečių vartininko, nukreipė į vartų tinklą. Likusioje kėlinio dalyje vyko arši, abipusė kova, su daug pražangų, bet nei viena iš komandų nebepasižymėjo.

Antrojo kėlinio metu Kauno „Bizonai-Ekobazė“ išlygino rezultatą nuostabiu Ado Kirdeikio (22:28 min) pelnytu įvarčiu. Tai sukėlė dar didesnę įtampą, nes bet kuris kitas įvartis galėjo tapti lemtingu bei pergalingu. Abi komandos keitėsi atakomis, gerais gynybiniais veiksmais  ir nuskambėjus antrojo kėlinio pabaigos sirenai, rezultatas tebuvo 1:1.

Trečias kėlinys buvo dar aršesnis. Nei viena iš komandų iki paskutiniųjų nenorėjo nusileisti varžovams, todėl kova buvo itin nenuspėjama. Kiekviena ataka, metimai į vartus bei pražangos didino rungtynių įtampą su kiekviena sekunde. Rungtynių kulminacija – baudinių serija, nes šių  komandų rungtynių laikas baigėsi ir rezultatas vis dar liko lygus.
Pirmoji baudinių serijos pora Simas Bakus bei Marius Šalomskas savo galimybių nerealizavo. Antroje poroje, Kauno „Bizonai-Ekobazė“  žaidėjas Adas Kirdeikis nepataikė į vartus, o vilnietis Edvardas Valickas pranoko kauniečių vartininką ir realizavo baudinį. Šio vienintelio pelnyto baudinio dėka Vilniaus „Ober-Haus“ laimėjo rungtynes ir tapo LRML 2022/2023 sezono bronzinių medalių laimėtojais.

Rungtynės dėl 1 vietos:

Šio sezono finale susitiko „Trakų Galvė“ ir „Kaunas Hockey“. „Trakų Galvės“ vartus gynė Albertas Grinevičius, o „Kaunas Hockey“ - Vilius Ramanauskas.

Nuo pirmosios sirenos abi komandos aktyviai įsijungė į žaidimą, tačiau niekas nesugebėjo pelnyti įvarčio. Trakiečiai žaidė šiek tiek agresyviau, gavo daugiau nuobaudos minučių, kurios suteikdavo kauniečiams galimybių pelnyti įvartį, kurių, deja, jie neįgyvendino. Kėlinys baigėsi rezultatu 0:0.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui, „Kaunas Hockey“ ekipos žaidėjas Karolis Misiūnas (20:29 min., rez. perd. B.Jakšys ir E.Malcius) pelnė įvartį, kuris suteikė komandai dar daugiau jėgų siekti pergalės.

Trečiasis kėlinys buvo įtemptas ant ledo, bet be pokyčių rungtynių protokole. Komandos stengėsi žaisti be pražangų ir nesuteikti priešininkams galimybių pelnyti įvarčius. Kėlinio pabaigoje, stengdamiesi išlyginti rezultatą, „Trakų Galvė“ nusprendė rizikuoti ir pakeitė vartininką papildomu žaidėju. Bet „Kaunas Hockey“ žaidėjas Karolis Misiūnas (58:48 min) pasinaudojo proga, įmetė ritulį į tuščius vartus ir nulėmė galutinį finalinių rungtynių rezultatą – 0:2. „Trakų Galvė“ patyrė nesėkmę ir liko antri. O kauniečius perpildė emocijos, nes paskutinioji sirena reiškė, kad „Kaunas Hockey“ laimėjo rungtynes, užėmė pirmąją vietą ir tapo LRML čempionais!
 


2022/2023 m. LRML nominacijos:

Rezultatyviausias lygos žaidėjas: Edvardas Valickas, Vilniaus „Ober-Haus“ – 20 įvarčių, 7 rez. perd.

Snaiperis: Edvardas Valickas, Vilniaus „Ober-Haus“ – 20 įvarčių.

Nesavanaudiškiausias žaidėjas: Šarūnas Citavičius, Kauno „Bizonai-Ekobazė“ – 18 rez. perd.

Jauniausias lygos žaidėjas: Dominykas Katkevičius, „Trakų Galvė“ – 16 metų.

Vyriausias lygos žaidėjas: Antanas Patapavičius, Kauno „Bizonai-Ekobazė“ – 65 metų.

MVP (renkamas LRML komandų vadovų sprendimu): Artiom Sidorov, Vilniaus „Orakulas“.

Perspektyviausias lygos žaidėjas (renkamas LRML komandų vadovų sprendimu): Adas Kirdeikis, Kauno „Bizonai-Ekobazė“.

Geriausias vartininkas (renkamas LRML komandų vadovų sprendimu): Vilius Ramanauskas, „Kaunas Hockey“.