Titulinis » Naujienos » P. Gintautas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, U. Čižas užbaigė savo sezoną Vengrijoje

P. Gintautas sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, U. Čižas užbaigė savo sezoną Vengrijoje

2023-02-24
hockey.lt informacija
Daugumoje Europos lygų, kuriose rungtyniauja Lietuvos ledo ritulininkai prasidėjo svarbiausios sezono kovos, o vienam iš jų sezonas šią savaitę jau baigėsi.
 
Artėjant Švedijos ledo ritulio čempionato reguliaraus sezono finišui savo poziciją pablogino „Leksands“ klubas. Ši ekipa dukart pralaimėjo: 1:5 nusileido „IK Oskarshamn“ ir 2:5 pripažino „Farjestad“ ledo ritulininkų pranašumą. Pirmoji dvikova buvo viena iš nesėkmingiausių šiame sezone „Leksands“ vartus ginančiam Mantui Armaliui, kuris atrėmė 20 iš 25 varžovų metimų. Antrajame susitikime jis ant ledo pasirodė antrajame kėlinyje bei sulaikė 15 iš 16 oponentų metimų.
 
Po dviejų nesėkmių „Leksands“ nukrito į septintąją reguliaraus sezono poziciją, o M. Armalis pagal atremtus metimus (92,34%) lygoje žengia ketvirtas.
 
Pergale po baudinių serijos Slovakijoje džiaugėsi Nerijus Ališauskas ir „Spišska Nova Ves“ klubas 3:2 palaužęs „Nitra“ komandą. Prieš šio sezono Kontinentinės taurės nugalėtojus gynėjas per 22:09 ant ledo praleistas minutes užsidirbo vieną nuobaudą. Po pergalės jo ekipa dalijasi 4-5 pozicijomis.
 
Vienas geriausių sezono rungtynių Norvegijos aukščiausioje lygoje sužaidė Paulius Gintautas. 12:04 min. ant ledo praleidęs puolėjas pelnė įvartį bei pridėjo rezultatyvų perdavimą pergalingam įvarčiui pratęsime 4:3 laimėtose rungtynėse prieš „Valerenga“ klubą.
 
Šiame sezone visose 43-ose rungtynėse ant ledo pasirodęs P. Gintautas pelnė 8 įvarčius bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Jo ekipa iki reguliaraus sezono finišo likus dvejoms rungtynėms aplenkė įveiktus varžovus ir pakilo į trečiąją poziciją lygoje.
 
Lenkijos čempionate nesėkmingai atkrintamąsias varžybas pradėjo „JHK GKS Jastrzebie“ klubas su Marku Kaleinikovu. Lietuvis pelnė įvartį, bet pirmose ketvirtfinalio rungtynėse jo ekipa 2:5 nusileido „GKS Katowice“ klubui. Serijoje iki keturių pergalių jo ekipa varžovams nusileidžia 0:1.
 
Sezoną Vengrijoje užbaigė „Feha19“ ir jos puolėjas Ugnius Čižas. „Feha19“ dar du kartus po pratęsimo 2:3 ir 1:6 pralaimėjo prieš „Budapest Jegkorong Akademia“ komandą ir ketvirtfinalio seriją pralaimėjo „sausai“ 0:4. Pirmose rungtynėse lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą ir sykį metė į vartus, o antrose kartą atakavo į varžovų vartus.
 
Iš viso savo pirmojo sezono Vengrijoje metu U. Čižas sužaidė 41 rungtynes, pelnė 7 įvarčius bei atliko 17 rezultatyvių perdavimų. Jis buvo rezultatyviausias savo komandos žaidėjas.
 
Suomijos antroje lygoje „Peliitat“, kuriai atstovauja Martynas Grinius, 1:2 nusileido „Keupa HT“ komandai. 17:41 min. ant ledo praleidęs lietuvis šiose rungtynėse laimėjo 7 ritulio įmetimus iš 20 ir 5 kartus metė į vartus. Nepaisant pralaimėjimo „Peliitat“ savo lygoje ir toliau lieka 12-ta.
 
Svarbią pergalę Švedijos ketvirtoje lygoje iškovojo dėl galimybės žaisti aukštesnėje lygoje kovojanti „Kovlands“ komanda 6:4 nugalėjusi pagrindinius konkurentus „Brunflo“ ledo ritulininkus. Prie pergalės Elvinas Karla prisidėjo atremdamas 24 iš 28 varžovų metimų. Pergalė leido aplenkti savo varžovus ir likus porai rungtynių pirmauti kovoje dėl galimybės kautis siekiant vietos aukštesnėje lygoje.