Titulinis » Naujienos » Olimpiniame žiemos festivalyje Druskininkuose siautė ir ledo ritulininkai (įgūdžių turnyro nugalėtojai, visi rezultatai)

Olimpiniame žiemos festivalyje Druskininkuose siautė ir ledo ritulininkai (įgūdžių turnyro nugalėtojai, visi rezultatai)

2017-02-06
hockey.lt informacija
Savaitgalį Druskininkuose praūžė Lteam olimpinis žiemos festivalis 2017, kuriame visi norintys galėjo susipažinti su žiemos sporto šakomis Lietuvoje.
 
Šventėje ryškiai matomas buvo ir ledo ritulys, kuris prisistatė olimpiniu įgūdžių turnyru.
 
Pirmieji Druskininkų ledą išbandė šventėje varžybose dalyvavę įvairių komandų ir įstaigų talismanai.
 
Ant ledo nepralenkiamas buvo „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo „vilkas“, kuris nukonkuravo ne tik daugiausiai vilčių kėlusią Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulio klubo „pandą“, bet ir amžiną savo konkurentą „žalgirinį“.
 
 
Tai buvo tik apšilimas prieš tikras kovas ant ledo. Įvairių mokyklų vaikai susirinko į Druskininkus išmėginti jėgas neįprastame įgūdžių turnyre, kuriame buvo galima laimėti olimpinio komiteto prizus ir tikras ledo ritulio lazdas.
 
Vaikai dviejose amžiaus grupėse varžėsi keturiose rungtyse, o tai šiek tiek mažiau rungčių nei tikrame olimpiniame turnyre, kuriame dar yra čiuožimo ir ritulio valdymo rungtys.
 
Dalyviai parodė sugebėjimus čiuožimo greičio, perdavimų tikslumo rungtyse ir po jų geriausieji keliavo į finalą.
 
Finalinėse rungtyse reikėjo varžytis smūgio stiprumo ir metimų taiklumo rungtyse.
 
Mažesniųjų grupėje pirmą vietą iškovojo Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ atstovas Liutauras Rimkevičius, aplenkęs Lauryną Stirną ir Kajų Zeynalovą.
 
Vyresniųjų grupėje pirmas buvo „Geležinio vilko“ auklėtinis Janas Tuchto, kuris aplenkė Kristijoną Benkų ir Gabrielių Dembinskį.
 
Visi nugalėtojai sulaukė LTOK apdovanojimų, asociacija „Hockey Lietuva“ jiems padovanojo po ledo ritulio lazdą ir laimingi nugalėtojai sudalyvavo fotosesijoje su Druskininkų meru Ričardu Malinausku ir LTOK vadove Daina Gudzinevičiūte.