Titulinis » Naujienos » Olimpinėje atrankoje lietuviai buvo priversti pripažinti šeimininkų pranašumą (VIDEO)

Olimpinėje atrankoje lietuviai buvo priversti pripažinti šeimininkų pranašumą (VIDEO)

2024-02-10
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei teko patirti skaudų pralaimėjimą Olimpinių žaidynių atrankos etape.
 
Antrose turnyro rungtynėse Lietuvos ledo ritulininkai stojo į kovą su turnyro šeimininke Vengrija. Šioje akistatoje oponentai įrodė savo pranašumą laimėdami rungtynes 7:1.
 
Rungtynių pradžioje vyravo apylygis žaidimas, o pirmieji pražangą užsidirbę vengrai turėjo susitaikyti su praleistu įvarčiu. Iš toli vartininkui tarp kojų ritulį pasiuntė Markas Kaleinikovas (08:15).
 
Vengrams atsakyti savo įvarčiu prireikė poros minučių. Rezultatą išlygino Vilmosas Gallo.
 
Po pelnyto įvarčio vengrai perėmė iniciatyvą ir dar pirmajame kėlinyje pelnė dar tris įvarčius. Savo žiūrovus pradžiugino Akosas Mihaly, Martonas Nemesas ir Janosas Hari.
 
Antrajame kėlinyje komandos ir vėl žaidė apylygiai. Nors daugiau metimų atliko vengrai, bet įvarčių nepelnė nė viena komanda.
 
Trečiasis kėlinys priklausė vengrams. Lietuviams pradėjus stigti jėgų jie surengė dar tris rezultatyvius išpuolius. Įvarčių autoriai J. Hari, Istvanas Sofronas ir Rolandas Kissas.
 
Po patirto pralaimėjimo komandos trenerio asistentas Mindaugas Kieras kalbėjo apie tai, jog komandai buvo labai sunku gintis prie savo vartų, o puolėjas Emilijus Krakauskas išskyrė tai, jog po praleistų įvarčių lietuvių gretose pasipylė klaidos.
 
 
„Varžovas buvo labai stiprus, mums nebuvo lengva nei gynyboje nei puolime. Analizuodami rungtynes su treneriais sutarėme, jog mums neužteko stiprybės prie pat savų vartų. Kai įsivažiavome antrąjį kėlinį matėme visai kitokį. Nors pirmajame kėlinyje praleisti įvarčiai kiek išmušė iš vėžių, antrajame sugrįžome ir sužaidėme gerą kėlinį. Buvo toks jausmas, kad galime kabintis ir kovoti, bet matėsi, jog varžovai yra žaidę elitiniame divizione ir mums pritrūko“, - kalbėjo M. Kieras.
 
„Rungtynes pradėjome visai neblogai, bet paskui kažkiek nusilpome bei gavome porą įvarčių, kurių neturėjo būti. Tada viskas pasikeitė: pradėjome daryti daug klaidų, o jie jas puikiai išnaudojo“, - po pralaimėjimo jo detales akcentavo Emilijus Krakauskas.