Titulinis » Naujienos » OHL Baltijos čempionato apžvalga: vasarį lietuviams pavyko surengti pozityvių pasirodymų

OHL Baltijos čempionato apžvalga: vasarį lietuviams pavyko surengti pozityvių pasirodymų

2024-03-02
hockey.lt informacija
Vasario pabaigoje finišavo OHL Baltijos ledo ritulio čempionato pirmasis etapas. Pasibaigus reguliaraus sezono kovoms, paskutinį kartą šiame sezone pristatome mėnesio apžvalgą.
 
Paskutinis mėnuo Lietuvos komandoms nieko nebelėmė: jos jau anksčiau žinojo, jog sezoną užbaigs nepatekusios į atkrintamąsias varžybas. Visgi, tai nesutrukdė dviem komandoms sukurti savo gerbėjams pozityvių emocijų: „7bet-Hockey Punks“ laimėjo pirmąsias sezono rungtynes, o „Airwell Energija“ namų žiūrovams padovanojo dvi pergales.
 
Sezono pabaigoje tarp Lietuvos klubų buvo nemaža taškų praraja. Paskutinėje vietoje liko „7bet-Hockey Punks“ su 5 taškais, „Airwell Energija“ į savo sąskaitą įsirašė 12 taškų, o „Kaunas City“ jų surinko 25. Iki atkrintamųjų varžybų kauniečiams pritrūko 5 taškų.
 
Reguliarųjį sezoną du lygos lyderiai užbaigė surinkę po vienodą skaičių taškų. Dėl to reguliaraus sezono nugalėtoją lėmė tarpusavio rungtynių santykis, kuriame pranašesni buvo „Zemgale/LBTU“ atstovai, kurių garbę gina lietuvis Eimantas Noreika. „MOGO/LSPA“ buvo priversta tenkintis antrąja pozicija, o „Kurbads“ įsikūrė už jų.
 
Tarp Latvijos komandų įsiterpė vienintelis lygoje rungtyniaujantis Estijos klubas „Panter“. Talino atstovai reguliariajame sezone liko ketvirti ir pirmajame atkrintamųjų varžybų etape turės namų pranašumą. Penktoje ir šeštoje vietoje liko du Rygos klubai – „Prizma“ bei „HS Riga“.
 
 
 
Lietuvos čempionai. Nepaisant prasto pasirodymo OHL Baltijos čempionate, dvi Lietuvos komandos savo sezono dar nebaigė. „Kaunas City“ ir „Airwell Energija“ jau sekmadienį pradės kovas dėl Lietuvos čempionų titulo. Dvi stipriausios šio sezono Lietuvos komandos kausis serijoje iki 4 pergalių.
 
Žaidimas vienoje pusėje. Dvejose šio mėnesio rungtynėse su „Mogo/LSPA“, „Airwell Energija“ ne tik nesugebėjo pelnyti įvarčių, tačiau ir sunkiai rado kelių link varžovų vartų. Itin vaizdžiai situaciją nupiešia pirmų dviejų kėlinių statistika abejose rungtynėse. Per juos latviai atliko net 93 metimus, kai elektrėniškiai vos 3.
 
353 dienos be pergalių. „Airwell Energiją“ nugalėjusi „7bet-Hockey Punks“ komanda išvengė juodžiausio scenarijaus – sezono be pergalių. Jiems šios pergalės teko laukti beveik metus – nuo paskutinių laimėtų rungtynių buvo prabėgę net 353 dienos.
 
181 tuščių minučių. Rungtynėse su „Kaunas City“ septynis įvarčius pelniusios „Airwell Energijos“ puolimas po šios akistatos visiškai sustojo. Jie įvarčio nesugebėjo pelnyti per paskutines 181 sezono minutes, o tokios ilgos „tuščios“ serijos per visą sezoną neturėjo nė viena komanda.
 
20 tikslių šūvių. 20 įvarčių šį sezoną pelnęs Tadas Kumeliauskas pagal tikslius metimus lygoje žengė penktas. „Airwell Energijos“ puolėjas ryškai lenkė kitus lietuvius lygoje, o vieninteliais kitais dviženklį įvarčių skaičių surinkusiais žaidėjais buvo po 10 įvarčių pelnę jo komandos draugas Povilas Verenis bei „Zemgale/LBTU“ žaidžiantis Eimantas Noreika.
 
Panašus pasirodymas. Aukščiausią vietą iš Lietuvos klubų šiame OHL Baltijos čempionate surengusi „Kaunas City“ komanda šiemet iškovojo 12 pergalių ir 25 taškus. Lyginant su praėjusiu sezonu, jie laimėjo vieneriomis rungtynėmis mažiau. Tiesa, skirtingai nuo praėjusio sezono, jiems tokio pasirodymo pratęsti sezonui neužteko: likę per žingsnį nuo atkrintamųjų varžybų jie pasitraukė iš kovos jau po reguliaraus sezono.
 
Daugiausiai darbo. „Airwell Energijos“ vartininkas iš Ukrainos Maximas Duve buvo daugiausiai šiame sezone darbo turėjęs savo pozicijos žaidėjas. Jis sužaidė daugiau nei trejomis valandomis daugiau nei artimiausias jo varžovas bei vienintelis visoje lygoje per sezoną susidūrė su daugiau nei tūkstančiu metimų (1207).
 
Dešimtukas. Sėkmingai sezoną užbaigęs ir du įvarčius į „7bet-Hockey Punks“ vartus siuntęs Kostas Gusevas prasibrovė tarp dešimties rezultatyviausių šio sezono gynėjų. 23 rezultatyvumo balus surinkęs „Kaunas City“ ledo ritulininkas pagal šį komponentą tarp savo pozicijos žaidėjų liko septintas.
 
Nugalėta pusė komandų. „Airwell Energija“ OHL sezoną užbaigė laimėjusi prieš „Prizma“ ir „Kaunas City“ klubus, o tai lėmė, jog per sezoną jie nugalėjo lygiai pusę sutiktų varžovų. Pralaužti jiems nepavyko tik pirmojo ketverto: „Zemgale“, „Mogo“, „Kurbads“ ir „Panter“.
 
Pozityvus sezono finišas. „Kaunas City“ paskutinėse sezono rungtynėse suteikė progą atsarginiam vartininkui Martinui Petiuliui, kuris šį sezoną daug progų negaudavo. Visgi, dvikovoje su „7bet-Hockey Punks“ jis buvo nepramušamas ir tapo vieninteliu vartininku iš Lietuvos, šį sezoną užbaigusį rungtynes nepraleidus nė vieno įvarčio.
 
Prasčiausi. Paskutinę vietą užėmę „7bet-Hockey Punks“ atstovai tokioje pozicijoje buvo ne veltui. Lygos statistikoje, vilniečiai kone visur buvo dugne. Jie buvo prasčiausi tiek ir pagal pelnytus įvarčius, tiek ir pagal praleistus metimus, tiek ir pagal žaidimą daugumoje bei mažumoje. Vienintelis rodiklis, pagal kurį „pankai“ lenkė „Panter“ klubą buvo gautų baudos minučių skaičius.
 
Traumos. Šį sezoną „Kaunas City“ kentėjo dėl traumų, kurios sukomplikavo svarbiausią sezono stadiją. Visgi, kauniečiai buvo vieninteliai kurie turėjo net 7 žaidėjus, registruotus visoms 32 sezono dvikovoms. Tuo tarpu „7bet-Hockey Punks“ atstovai buvo vieninteliai, kurių gretose visų rungtynių nesužaidė nė vienas ledo ritulininkas.
 
Rezultatyviausias. Rezultatyviausiu lygos žaidėju tapo „Mogo“ atstovas Gintas Meija, surinkęs 50 rezultatyvumo balų. Veterano iš Latvijos nesustabdė ir tai, jog sezono metu jis susilaukė penkerių rungtynių diskvalifikacijos, dėl kurios jis praleido beveik šeštadalį sezono.