Titulinis » Naujienos » Oficialu: naujoji ledo ritulio Čempionų lyga startuos kitų metų rugpjūtį

Oficialu: naujoji ledo ritulio Čempionų lyga startuos kitų metų rugpjūtį

2013-12-10
sportas.lt informacija
 Pirmadienį oficialiai paskelbta apie naujos ledo ritulio Čempionų lygos sukūrimą – šešių Europos lygų (Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Čekijos, Šveicarijos ir Austrijos) ir tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) atstovai pasirašė naujos lygos steigimo dokumentus.
Naujoji ledo ritulio Čempionų lyga startuos 2014 m. rugpjūtį ir pirmą sezoną baigs 2015 m. vasarį. Pranešama, kad ši lyga bus tarsi „European Trophy“ pirmenybių tęsinys.
Pirmajame Čempionų lygos sezone turėtų dalyvauti 26 lygą įkūrę klubai, taip pat visų šešių lygų (Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Čekijos, Šveicarijos ir Austrijos) čempionai ir reguliariojo sezono nugalėtojai.
Pirmajame sezone lygoje turėtų dalyvauti bent 40 klubų. Kadangi iš minėtų šešių lygų tokio klubų skaičiaus nesitikima surinkti, keletui klubų iš kitų lygų bus suteikti vardiniai kvietimai.
„Kai prieš pusantrų metų susirinkome Barselonoje ir aptarėme naujos lygos idėją, nesitikėjome, jog taip greitai galėsime oficialiai pranešti, kad įkūrėme naują lygą. Tai yra įsimintina diena Europos ledo rituliui“, - kalbėjo IIHF viceprezidentas Kale Kummola.
Tarp prie lygos kūrimo prisidėjusių klubų yra ir Turku TPS (Suomija), kuriam atstovauja lietuvisTadas Kumeliauskas.
 
Lygą įkūrę klubai:
 
Suomija: Helsinkio IFK, Juveskiulės JYP, Kuopijo „KalPa“, Oulu „Karpat“, Tamperės „Tappara“, Turku TPS.
Švedija: Stokholmo „Djurgarden“, Geteborgo „Frolunda“, Karlstado „Farjestad“, Jonšiopingo HV71, Linšiopingo HC, Liuleo „Hockey“.
Vokietija: Manheimo „Adler“, Berlyno „Eisbaren“, Ingolštato ERC, Krėfeldo „Pinguine“.
Čekija: Libereco „HC Bili Tygri“, Pardubicės HC, Prahos „HC Sparta“, Ostravos „HC Vitkovice“.
Šveicarija: Berno SC, Fribūro-Goterono HC, Ciuricho „ZSC Lions“, Cugo EV.
Austrija: Zalcburgo „EC Red Bull“, Vienos „UPC Capitals“.