Titulinis » Naujienos » “Ober-Haus”: kovosim iki paskutinio kraujo lašo!

“Ober-Haus”: kovosim iki paskutinio kraujo lašo!

2016-03-17
hockey.lt informacija
 Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NLRL) – karšta. Karšta ne dėl kietos kovos ant ledo ar įsismarkavusių „Rokiškio“ klubo vyrukų pareiškimų teisėjų atžvilgiu. Atmosferą prie aukštų temperatūrų nepratusioje lygoje kaitina sezono pabaigtuvės. Jos šiemet kaip niekad emocingos ir įdomios.
 
Vietas finaliniame ketverte užsitikrino trys klubai – Kaliningrado „Delovaja Rus“ (Rusija), Kauno „Baltų ainiai“ ir Elektrėnų „Lokiai – Poseidonas“. Dėl ketvirtosios vietos vyksta arši kova ir ji žada būti intriguojanti iki paskutiniojo teisėjo švilpuko.
 
Žibalo į ramiai rusenusį ledo ritulio lygos laužą įpylė „pankai“. Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulio klubas atsibudo tik paskutinėse rungtynėse sezone, kuomet liko tik minimalūs šansai patekti į finalinį ketvertą. Ir tuo šansu vilniečiai puikiai naudojasi.
 
„Hockey Punks“ iškovojo pergales keturiose paskutinėse rungtynėse iš eilės, tiesa dvi jų baigėsi techninėmis pergalėmis, ir dabar teliko laimėti vienintelę kovą trečiadienį vakare, Vilniaus pramogų arenoje 20.00 val., prieš lygos autsaiderius Vilniaus „Ober–Haus“.
 
„Mums pasisekė, jog galime žaisti lemiamas rungtynes dėl teisės rungtyniauti finalo ketverte. Sėkmingai susiklosčiusios aplinkybės lėmė, jog viską turime savo rankose. Tiesa, „Ober–Haus“ šį sezoną mums nėra pats parankiausias varžovas – iš trijų rungtynių laimėjome tik vienas. Tad kausimės ir tikimės laimėti. Tokiose rungtynėse ne viską lemia meistriškumas ir įgūdžiai, daug ką reiškia žaidėjų charakteris. Laukia įdomios rungtynės“,- apie lemiamą reguliariojo sezono dvikovą sakė „Hockey Punks“ vyriausiasis treneris Šarūnas Kuliešius.
 
Lyg „Hockey Punks“ noro žaisti finaliniame ketverte būtų negana, intrigą žada ir varžovai, „Ober–Haus“ ledo ritulininkai. „Kausimės iki paskutinio kraujo lašo!“,- rimtu veidu NLRL atstovui spaudai mestelėjo viešintis nenorėjęs vienas „Ober–Haus“ vadovų. Principiniame derbyje sostinėje laukiama kieta kova.
 
Tiesa, „Hockey Punks“ net ir nepaguldę „oberio“ ant menčių, gali prasibrauti į finalinį ketvertą. Ketvirtadienį 19.45 val. pagrindiniai „pankų“ konkurentai „Juodupės“ ledo ritulininkai žais Elektrėnuose su vietos „Lokiais – Poseidonu“. „Juodupės“ nesėkmės atveju finaliniame ketverte vistiek žaistų „Hockey Punks“, mat Vilniaus ir Juodupės komandos turi po lygiai taškų, o tarpusavio rungtynių balansas yra „Hockey Punks“ klubo naudai.
 
Deja, tačiau net ir patekę į finalinį ketvertą, „Hockey Punks“ jame žaistų ne stipriausios sudėties.
 
„Mūsų ekipos gynėjas Darius Kasparaitis negali žaisti finaliniame ketverte, kadangi čempionate galioja taisyklė, jog finaluose gali žaisti tik tie ledo ritulininkai, kurie buvo registruoti bent ketvirtyje reguliariojo sezono rungtynių. Darius sužaidė vos vienerias. Kalbinome Darių kovo mėnesį surinkti reikiamą šešių rungtynių skaičių, tačiau jo verslo reikalai už Atlanto sutrukdė Dariui kovą praleisti Lietuvoje“,- portalui hockey.lt sakė Š.Kuliešius.
 
Finalinis NLRL ketvertas įvyks Elektrėnuose kovo 21-22 dienomis. Šeštadienį 16.00 val. pirmajame pusfinalyje žais „Delovaja Rus“ ir „Hockey Punks“ arba „Juodupė“, 19.00 val. antrajame pusfinalyje susitiks „Baltų ainiai“ ir „Lokiai – Poseidonas“.
 
Sekmadienį 13,30 val. įvyks rungtynės dėl trečiosios vietos, 17.00 val. bus žaidžiamas finalas.