Titulinis » Naujienos » Nyderlandų rinktinei šansų nepalikę lietuviai beveik garantavo sau medalius (VIDEO)

Nyderlandų rinktinei šansų nepalikę lietuviai beveik garantavo sau medalius (VIDEO)

2023-12-15
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė iškovojo didžiausią pergalę pasaulio IIA diviziono čempionate.
 
Lietuviai ketvirtose rungtynėse 9:2 nepasigailėjo Nyderlandų rinktinės. Pergalė leido beveik garantuoti sau medalius: juos jau šiandien lietuviams gali garantuoti Korėjos pergalės prieš Kinijos ledo ritulininkus.
 
Lietuvos rinktinė aktyviai pradėjo rungtynes, į oponentų vartus paleidusi daugybę metimų, o Nyderlandų atstovams ilgą laiką nepavyko net ir atsidurti lietuvių aikštės pusėje. Visgi, lietuvių metimus atrėmė oponentų vartininkas, o viena pirmųjų Nyderlandų atakų baigėsi įvarčiu. Pasižymėjo komandos draugo metimą pakartojęs Jaidis van Mourikas.
 
Daug laiko lietuviams išlyginti rezultatą neprireikė. Artūras Seniuta atliko metimą iš toli, o vartininkui atrėmus ritulį, jį iš arti į vartus pasiuntė Paulius Grybauskas (11:54, rez. perd. A. Seniuta, Benas Beličenka).
 
Į priekį Lietuvos rinktinė įsiveržė kai vos pasibaigus mūsų šalies atstovų daugumai, po sumaišties prie varžovų vartų Ilja Michalevičius pasiuntė ritulį į vartus (14:56, rez. perd. Marijus Dumčius, Milanas Levčenko).
 
Antrasis kėlinys Lietuvos jaunimui startavo nesėkmingai. Perėmęs ritulį lietuvių zonoje Donny van Belkomas galingu šūviu išlygino rezultatą.
 
Lietuvos rinktinę į priekį vėl išvedė P. Grybauskas. Patogioje situacijoje ritulį gavęs puolėjas staigiu ir itin tiksliu metimu iššovė į vartų kampą (25:40, rez. perd. M. Dumčius).
 
Įpusėjus kėliniui savo meistriškumą pademonstravo Vitalijus Fediukinas. Netoli vartų jis sugebėjo permesti ritulį per vartininką ir vėliau jau pasiųsti jį į tuščius vartus (30:04, rez. perd. Danielius Čečekovas).
 
Prieš antrojo kėlinio pabaigą lietuviai pelnė ir penktąjį savo įvartį. Iš arti ritulį į vartus siuntė Milanas Levčenko (38:46, rez. perd. Kirilas Jevstignejevas).
 
Trečiajame kėlinyje savo antrąjį įvartį pelnė V. Fediukinas. Šį kartą jam pavyko pirmam atsidurti prie patogiai atšokusio ritulio ir iš arti pasiųsti jį į vartus (42:49, rez. perd. B. Beličenka).
 
Savo žaidimo ritmą pajutę lietuviai toliau siuntė ritulius į oponentų vartus. Dukart pasižymėjo Šarūnas Baltrūnas (49:34, rez. perd. V. Fediukinas ir 53:26, rez. perd. Vakaris Čižas, Daniilas Kovalenko), o paskutinį lietuvių įvartį pelnė Kajus Zeynalovas (54:09, rez. perd. K. Jevstignejevas).
 
Čempioną lietuviai užbaigs sekmadienį 22:00 val. rungtynėmis su Kinija.