Titulinis » Naujienos » NLRL sieks dar vieno ledo ritulio čempionato Lietuvoje

NLRL sieks dar vieno ledo ritulio čempionato Lietuvoje

2015-01-06
hockey.lt informacija
 Nacionalinė ledo ritulio lyga (NLRL) rūpinasi ne tik Lietuvos ledo ritulio čempionato organizavimu, tačiau jau ketverius metus deleguoja nacionalines rinktines į pasaulio čempionatus bei yra atsakinga už visą Lietuvos ledo ritulio plėtrą.
 
Apie praėjusius ledo ritulio metus ir užduotis 2015 – iesiems, portalas hockey.lt kalbino NLRL vykdantyjį direktorių Remigijų Valicką.
 
-        Kokie Lietuvos ledo rituliui buvo 2014-ieji?
-        Mano nuomone, tokių sėkmingų metų iki šiol neturėjome ir kad tik tokie metai dar būtų. Nudžiugino dvidešimtmečių rinktinės rezultatai,  kai antrus metus iš eilės užimta antroji vieta II diviziono A grupėje. Tikrą sensaciją pateikė aštuoniolikamečiai, laimėję II diviziono A grupę ir pakilę į pirmą divizioną. Trečią vietą pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupėje užėmė vyrų rinktinė, kuri turėjo galimybių būti ir aukščiau, tik minimaliais skirtumais nusileidusi lenkams ir kroatams. Pats čempionatas tapo kertiniu įvykiu, ko gero, visoje nepriklausomos Lietuvos ledo ritulio istorijoje. Šis čempionatas gali labai stipriai įtakoti visą ledo ritulio raidą ateityje ir mes jau matome pirmuosius to rezultatus – per metus sportuojančių vaikų padaugėjo net 35 procentais. Tad sporto šaka vystosi kryptingai. Žinoma, gal ne taip greitai kaip norėtųsi sporto šakos aistruoliams.
 
-        Kokie bus šie metai? Kokios pagrindinės darbų kryptys?
-        Svarbiausia mūsų užduotis – tinkamas visų amžiaus grupių rinktinių paruošimas ir delegavimas į pasaulio čempionatus. Norėtųsi, jog I divizione pasiliktų aštuoniolikamečiai, o dvidešimtmečiai pagaliau iškoptų į šį divizioną, na o vyrai vėl pakovotų dėl prizinių vietų. Gegužę Prahoje tarptautinės ledo ritulio federacijos kongrese sieksime iškovoti teisę organizuoti Lietuvoje vieną iš jaunimo čempionatų.
Pagrindinės darbo Lietuvoje kryptys lieka tos pačios. Tai trenerių ir teisėjų kvalifikacijos kėlimas, Lietuvos čempionato organizavimas bei tolimesnis vaikų skaičiaus augimas mokyklose. 
Dar vienas etapas – esamų bazių plėtra, renovacija ir naujų statyba. NLRL yra numačiusi skirti lėšų Panevėžio aikštelės galutiniam įrengimui, taip pat tikimasi, kad jau šiemet Kauno ledo arena gaus lėšas renovacijai iš KKSD fondo. Yra vykdomi tam tikri veiksmai ir naujų ledo ritulio arenų atsiradimui. Tad darbų ir įššūkių laukia nemažai.