Titulinis » Naujienos » NLRL patvirtino I-o diviziono atkrintamųjų varžybų tvarką

NLRL patvirtino I-o diviziono atkrintamųjų varžybų tvarką

2013-02-06
hockey.lt informacija
Pirmadienį vykusiuose Nacionalinės vaikų ledo ritulio (NVLRL) ir Nacionalinės ledo ritulio (NLRL) lygų tarybų posėdžiuose svarstyti einamieji klausimai.
 
NVLRL taryba nusprendė vykdančiuoju direktoriumi nuo liepos pirmos dienos lygos dalininkams siūlyti skirti vilnietį Arūną Grinių, kuris poste turėtų pakeisti Andrejų Korneičiuką. Pastarasis dėl didžiulio užimtumo tiesioginiame darbe yra priverstas mažinti darbo vaikų lygoje tempus. Tačiau patyręs ledo ritulio specialistas be darbo ledo ritulyje neliks – jis siūlomas U-18 ir U-20 rinktinių vadovu.
 
NLRL taryboje patvirtinta I-o diviziono atkrintamųjų varžybų tvarka, gerokai padidinsianti intrigą I-ajame divizione. Pagal šią tvarką, kovą divizione po reguliariojo sezono tęs 8 komandos, kurios bus išaiškintos skaičiuojant kiekvienos komandos taškų koeficientą šimtųjų tikslumu. Tad bus ne tik svarbu, kaip bet kurios konferencijos komandos rungtyniavo savo konferencijoje, tačiau ir komandų rezultatai lyginant su kitų konferencijų klubais. Mat, taškų koeficientas bus skaičiuojamas paprastai – reguliariojo sezono metu iškovotų taškų kiekis bus dalinamas iš sužaistų rungtynių skaičiaus. Paprastai tariant, bus išvestas per vienerias rungtynes komandos iškovotų taškų vidurkis. Kuo jis didesnis, tuo aukštesnę vietą atkrintamosiose varžybose užims ekipa.
 
Privilegijas gaus trijų konferencijų nugalėtojos, kurios į atkrintamąsias pateks iškart, kurios pagal taškų koeficientą išsidalins pirmąsias tris atkrintamųjų varžybų vietas. Trys paskutiniąsias vietas konferencijose užėmusios ekipos automatiškai netenka teisės žaisti atkrintamosiose. Likusios penkios atkrintamųjų varžybos ekipos bus išrinktos iš likusių 11 visų trijų konferencijų komandų, skaičiuojant pagal taškų koeficientą. VisosI-o divizono atkrintamųjų ir finalinio ketverto taisyklės – nuostatų priede Nr.6.
 
Hockey.lt suskaičiavo komandų rezultatus pagal šios dienos statistiką ir atkrintamųjų varžybų aštuonios ekipos išsirikiuotų taip (atkrintamųjų varžybų vieta, komanda, taškų koeficientas, įmuštų-praleistų įvarčių koeficientas):
 
  1. Kauno „Bizonai-1“                            3,00
  2. Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“     2,80   5,10
  3. Klaipėdos „Baltija“                           2,80   3,20
  4. Rokiškio „Rokiškis“                        2,45
  5. Šiaulių „Ledo linija“                         2,11
  6. Juodupės „Juodupė“                      1,58
  7. Kaliningrado „Delovaja Rus 2“     1,50    0,88
  8. Kauno „Bizonai 2“                            1,50  -1,38
 
Atkeipiame dėmesį, jog tai tik neoficiali klasifikacija vasario 5 dienai, tikrosios komandų vietos paaiškės po reguliariojo sezono pabaigos visose konferencijose. Į aštuntąją vietą šioje neoficialioje klasifikacijoje pretendavo ir Marijampolės „Sūduva“, tačiau ji liktų už atkrintamųjų varžybų borto, nors jos taškų koeficientas irgi 1,50 (įmuštų-praleistų koeficientas -1,75). Mat pagal nuostatus, nustatant geresnę komandą su vienodais koeficientais, Kaliningrado ekipa turi geresnį įmuštų-praleistų įvarčių koeficientą, o dviejų Centro konferencijos komandų „Bizonų-2“ ir „Sūduvos“ lyginime jau žiūrima į tarpusavio rezultatus, kadangi šios ekipos žaidė tarpusavyje.
 
Atkrintamosiose varžybose komandos sudarys tokias poras: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Komandos žais aukštesniąją vietą turinčios ekipos arenoje, aikštės nuomos išlaidas apmokės NLRL. Nugalėtojai pateks į finalinį ketvertą, kuris įvyks Kaune, balandžio 27-28 dienomis.
 
Jau dabar neabejojama, jog tokia varžybų sistema gerokai pagyvins visą divizioną, kadangi net antroje turnyrinės lentelės pusėje esančios komandos ekipos turi šansų tęsti kovą dėl apdovanojimų. O ir nesvarbių rungtynių sumažės iki minimumo, kadangi komandos jau varžysis net tik su konkurentais konferencijoje, tačiau seks ir kitų konferencijų rezultatus. Tad klubai turėtų kautis ne tik dėl kiekvieno taško, tačiau ir dėl geresnio įvarčių santykio.