Titulinis » Naujienos » Nematomas darbas rinktinėje: žmogus atsakingas už įrangą (FOTO, VIDEO)

Nematomas darbas rinktinėje: žmogus atsakingas už įrangą (FOTO, VIDEO)

2014-03-27
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinėje treniruojasi 20 žaidėjų bei 2 vartininkai, taip pat rinktinėje yra pagrindinis treneris, jo asistentas bei vartininkų treneris. Komandoje taip pat yra žmogus, kurio darbo sirgaliai dažniausiai nemato, tai - Laimis Mitkus - žmogus atsakingas už techninę įrangą.
 
„Prieš maždaug penkis metus pradėjau dirbti ledo ritulio ir dailiojo čiuožimo reikmenų parduotuvėje, reikėjo teikti tokią paslaugą kaip pačiūžų galandinimas, todėl jau po metų pradėjau mokintis tai daryti“, - sakė L.Mitkus.
 
„Pirmasis mokytojas buvo kolega Valdas iš Klaipėdos. Kaune tuo metu trūko šios paslaugos, todėl buvo kviečiamas meistras iš Klaipėdos. Stebėjau kaip jis dirba, pats mėginau su netokiomis reikšmingomis pačiūžomis - reikėjo „atkalti“ ranką. Pragalandau gal šimtą porų pačiūžų kol galėjau darbuotis su rimtesniu inventoriumi. Kuo toliau su tuo dirbu, tuo daugiau išmokstu - šiame darbe mokytis reikia ilgą laiką“.
 
 
Lietuvos jaunių rinktinės technikas atsakingas ne tik už pačiūžas, tačiau ir už šalmus, lazdas, aprangą. Kiekvienas sportininkas prisitaiko lazdą būtent sau - vieni lazdos viršuje vynioja didesnį gumulą medžiaginės lipnios juostos, kiti mažesnį. Lazdos kietumą ledo ritulininkai taip pat pasirenka pagal save - jaunių rinktinėje mažiausias kietumas yra 70 „flexų“, didžiausias - 100 „flexų“. Kokią lazda pasirenka žaidėjas taip pat priklauso nuo jo ūgio“.
 
Po darbo su rinktine L.Mitkus grįžta į Kaune esančią „Ice sport“ parduotuvę. Technikas sako, kad palyginus susidomėjimą žiemos sportu prieš du metus, dabar žmonių srautas padidėjęs: „Anksčiau dirbau nuo 15-os valandos, tačiau jau kitą sezoną planuojame dirbti nuo 12 valandos“.
 
 
Lietuvos jaunių rinktinės gynėjas Aurimas Gaidausas teigė, kad jam geriau žaisti su minkštesne lazda: „Minkšta lazda geriau mesti iš riešo - ji išlinksta, todėl metimas būna staigesnis ir stipresnis, kieta lazda geriau smūgiams iš toli. Lazdos kietumas ir minkštumas duoda daug ką - perdavimo stiprumą, jo priėmimą, metimą“.
 
Žaidėjas taip pat prisiminė linksmą istoriją, jog jau du metus iš eilės, atvykus į rinktinės stovyklą ir gavus po naują lazdą, treniruotės metu išmušė borto stiklą.
 
 
 
Daugiau nuotraukų galite rasti paspaudę čia.