Titulinis » Naujienos » Naujokų biržoje pašauktas ledo ritulininkas S.Gorelis karjerą tęs Kanadoje (komentaras)

Naujokų biržoje pašauktas ledo ritulininkas S.Gorelis karjerą tęs Kanadoje (komentaras)

2014-06-13
Sportas.lt informacija
 Kanados jaunimo ledo ritulio lygos (GMJHL) naujokų biržoje praėjusį mėnesį nuskambėjo dviejų lietuvių pavardės. Breisbridžo „Blues“ klubas ketvirtajame rate pašaukė Simoną Gorelį, o vienuoliktajame – Roką Bazį.
 
18-metis S.Gorelis, galintis žaisti puolėjo ir gynėjo pozicijose, Sportas.lt patvirtino, kad kitą sezoną žais Kanadoje, o jo bendraamžis puolėjas R.Bazys dar nėra priėmęs galutinio sprendimo dėl žaidimo „Blues“ klube.
 
„Nenustebau, kad mano pavardė nuskambėjo lygos naujokų biržoje, bet labai apsidžiaugiau, sulaukęs progos išvykti į Kanadą, kurioje bus geros galimybės toliau tobulėti. Lyga, kurioje žaisiu, turėtų atitikti mano lygį. Esu nusiteikęs sunkiai dirbti, todėl tikiuosi pritapti komandoje. „Blues“ yra viena iš dukterinių JAV profesionalų ledo ritulio klubo komandų, todėl ateityje sieksiu žaisti aukštesniame lygyje“, - Sportas.lt teigė S.Gorelis.
 
Kanados jaunimo ledo ritulio lygų struktūroje GMJHL yra viena iš antros pagal pajėgumą grandies „Junior A“ lygų. Kanadoje geriau vertinamos tik trys jaunimo ledo ritulio lygos – OHL, WHL ir QMJHL.
 
„Blues“ klubas praėjusiame GMJHL sezone Šiaurės divizione užėmė 5-ą vietą tarp 9 klubų ir ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių 2:3 pralaimėjo Ramos „Aces“ ekipai.
 
Tiek S.Gorelis, tiek R.Bazys praėjusį sezoną pradėjo HC „Balticos“ klube, bet šiam iširus S.Gorelis persikėlė į Elektrėnų „Energiją“, o R.Bazys – į Vilniaus „OberHaus“. S.Gorelis Baltarusijos jaunimo (iki 22 metų) lygoje sužaidė 8 rungtynes, o R.Bazys Lietuvos čempionate per 5 rungtynes įmušė 7 įvarčius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.
 
Abu lietuviai pernai žaidė šalies jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje bei iškovojo pasaulio čempionato II-ojo diviziono A grupės sidabro medalius. Šiame čempionate S.Goreliui ir R.Baziui puolime pasižymėti nepavyko.