Titulinis » Naujienos » Naujas kelias: į JAV nuo šio sezono tobulėti išvyko ir mergina - V.Jasinevičiūtė

Naujas kelias: į JAV nuo šio sezono tobulėti išvyko ir mergina - V.Jasinevičiūtė

2023-10-26
Jungtinėse Amerikos Valstijose tobulėjančių Lietuvos ledo ritulininkų gretas papildė pirmoji mergina. Klaipėdos „Baltijos“ ir „Sostinės ledo ritulio akademijos“ auklėtinė Viltautė Jasinevičiūtė rugsėjo mėnesį pradėjo mokslus ir ledo ritulio sezoną „Proctor Academy“ vidurinėje mokykloje. Ten ji rungtyniaus ledo ritulio klube „East Coast Wizards“ U16 AAA (Tier 1) komandoje NEGHL lygoje.
 
„Proctor Academy“ komanda varžosi Jungtinių Amerikos Valstijų šiaurės rytų regiono (Konektikuto, Masačiusetso, Meino, Naujojo Hampšyro, Rod Ailando, Vermonto valstijų) mokyklų lygoje, kurioje dalyvauja „Division 1“ ir „Division 2“ lygio komandos. Mokykla turi savo ledo ritulio areną, futbolo, beisbolo, golfo, amerikietiško futbolo stadionus, teniso kortus, kalnų slidinėjimo ir dviračių trasas. Vaikinai ir merginos mokslo metų eigoje gali užsiimti net 21 sporto šaka.
 
Masačiusetso valstijoje Bedforde įsikūrusio „East Cost Wizards“ klubo sistemai priklauso skirtingo amžiaus (nuo 5 iki 20 metų) net 23 vaikinų ir 22 merginų komandos. Jos dalyvauja aukščiausio lygio čempionatuose ir turnyruose. Net 18 iš praėjusiame „East Cost Wizards“ sezone U-19 komandas atstovavusių merginų šį sezoną pateko į koledžų komandas.
 
Tobulėti į JAV išvykusi jaunoji Lietuvos ledo ritulininkė atstovaudama „Burtininkų“ komandai per 4 rungtynes spėjo pasižymėti įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.
 
Jungtinėse Amerikos Valstijose Lietuvos ledo ritulininkai yra puikiai žinomi ir pastebimi. Viltautė dažnai sulaukia klausimų ne tik apie Darių Kasparaitį ar Dainių Zubrų, bet ir apie šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose  tobulėjančius jaunuosius ledo ritulininkus.
 
Prie Viltautės tobulėjimo ir išvykimo į Jungtines Amerikos Valstijas labiausiai prisidėjo „Klaipėdos Baltijos“ ledo ritulio klubo vadovas ir treneris Audrius Kancleris, „Sostinės ledo ritulio akademijos“ įkūrėjas ir treneris Artūras Katulis, atstovavimas moterų ledo ritulio komandai „Hockey Stars“ ir žaidimas Lietuvos rinktinės gretose Baltijos šalių čempionate bei puikus debiutas 2023 m. pasaulio moterų čempionate Rumunijoje, kur žaidėja pelnė 4 įvarčius ir atliko  5 rezultatyvius perdavimus.
 
Žvelgiant į Lietuvos U-18 merginų rinktinės pergales Latvijoje artimiausiu metu nacionalinę moterų ledo ritulio komandą papildys ne viena jaunoji ledo ritulio žaidėja. Merginų ledo ritulys Lietuvoje sparčiai tobulėja ir atveria galimybes jaunosioms žaidėjoms siekti mokslų ir sporto aukštumų pajėgiausiose ledo ritulio šalyse.