Titulinis » Naujienos » Naująjį Lietuvos čempionato sezoną - penkios dalyvės

Naująjį Lietuvos čempionato sezoną - penkios dalyvės

2021-08-12
hockey.lt informacija, Tito Pacausko nuotr.
 2021-2022 metų Lietuvos ledo ritulio čempionate varžysis penkios komandos.
 
Ateinantį sezoną Lietuvos ledo ritulio čempionate varžysis penkios komandos – Vilniaus „Hockey Punks“, „Kaunas City“, Elektrėnų „Energija“, „HC Klaipėda“ ir „LTeam Select“.
 
Nepaisant to, jog čempionato dalyvių skaičius nesikeičia, pirmenybėse bus ne vienas naujokas, o didžiausiu praradimu, neabejotinai, galima laikyti šalies čempionų „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkų nedalyvavimą ateinančio sezono kovose.
 
Pirmenybėse nelikus čempionų, į kovą dėl aukščiausių apdovanojimų stos vienintelė praėjusio sezono finalininkė: ilgiausiai be pertraukų Lietuvos čempionate žaidžiantys „Hockey Punks“ atstovai, kurie šį sezoną varžysis ne tik Lietuvos pirmenybėse, tačiau ir rugsėjo pabaigoje stos į kovą IIHF Kontinentinės taurės turnyre Vilniuje.
 
Kaunui Lietuvos čempionate atstovaus naujai įkurtas „Kaunas City“ klubas, sudarytas praėjusį sezoną čempionate „Baltų Ainių“ vardu žaidusios ekipos pagrindu, o Elektrėnuose ir vėl matysime vieną komandą, miesto garbę ginsiančią puikiai žinomu „Energijos“ vardu. Stipriausioje šalies lygoje ir vėl matysime klaipėdiečius – pernai kartu su Elektrėnų klubu bendrą komandą turėję „HC Klaipėdos“ atstovai šįkart į čempionato kovas keliaus remdamiesi tik savo jėgomis.
 
Paskutinė Lietuvos čempionato dalyvė – „LTeam Select“ komanda. Ši ekipa bus sudaryta iš Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių kandidatų bei čempionate dalyvaus svečių teisėmis, nepretenduodama į medalius.
 
Lietuvos čempionato 2021-2022 metų sezono startas numatytas rugsėjo pabaigoje, o šįkart pirmenybėse komandos reguliariajame sezone varžysis dėl dviejų vietų finale ir bronzos medalių, kurie atiteks trečią vietą galutinėje rikiuotėje užėmusiai komandai. Du stipriausi reguliaraus sezono klubai dėl aukso medalių susikaus serijoje iki trijų pergalių.