Titulinis » Naujienos » Namuose pralaimėjęs „HC Žalgiris“ užsitikrino vietą MHL B atkrintamosiose varžybose

Namuose pralaimėjęs „HC Žalgiris“ užsitikrino vietą MHL B atkrintamosiose varžybose

2015-02-10
Sportas.lt informacija
Gana prastai pastaruoju metu žaidžiantis „HC Žalgirio“ klubas antradienį Jaunimo ledo ritulio B lygos (MHL B) rungtynėse namuose 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) pralaimėjo dėl vietos atkrintamosiose varžybose kovojančiai Briansko „HC Briansk“ (Rusija) ekipai.
 
Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą šeimininkai pirmavo po Artiomo Dašutino (18:17 min.), bet vos po 11 sek. pusiausvyrą atstatė Vitalijus Kuznecovas (18:28). Antrajame kėlinyje jau aktyviau žaidė svečiai, atlikę net 16 smūgių į Pavelo Prokofjevo ginamus vartus, iš kurių vienas baigėsi įvarčiu – pasižymėjo Aleksandras Strachovas (30:31).
 
„HC Žalgirio“ padėtį trečiajame kėlinyje dar labiau sukomplikavo tikslus Artiomo Klubkovo (47:49) smūgis, bet intrigą rungtynėse sugrąžino Vladislavo Nikulino (56:33 min.) įvartis. Žalgiriečiai likus žaisti kiek daugiau nei pusantros minutės pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju ir per kėlinį atliko žymiai daugiau smūgių į varžovų vartus nei „HC Briansk“ (19 prieš 3), bet išplėšti pratęsimo nesugebėjo.
 
Šiose rungtynėse žaidė keturi lietuviai: Ilja Četvertakas ir Danielius Nomanovas gavo po 2 baudos min., o Edvinas Boroška ir Edgaras Protčenko nepasižymėjo. Ugnius Čižas rungtynėms nebuvo registruotas.
 
Trečiadienį Elektrėnuose šios dvi komandos susitiks dar kartą. Sportas.lt primena, kad kiek anksčiau Brianske abi komandos pasidalino po pergalę – pirmose rungtynėse 4:3 laimėjo „HC Briansk“, bet vėliau žalgiriečiai atsirevanšavo rezultatu 4:1.
 
„HC Žalgiris“ (106 tšk.) Vakarų konferencijoje tarp 15 komandų užima 5-ą poziciją ir jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. „HC Briansk“ (74 tšk.) pakilo į 9-ą vietą.