Titulinis » Naujienos » Moterų ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą olimpiniam atrankos turnyrui

Moterų ledo ritulio rinktinė pradėjo pasiruošimą olimpiniam atrankos turnyrui

2021-05-03
hockey.lt informacija
 Praėjusį savaitgalį Elektrėnuose ant ledo prakaitą liejo Lietuvos moterų rinktinės kandidatės. Merginos dalyvavo trijų dienų treniruočių stovykloje, kurią užbaigė tarpusavio rungtynės.
 
Balandžio 30 – gegužės 2 dienomis Lietuvos moterų rinktinės kandidatės pradėjo pasiruošimą šių metų vasaros pabaigoje laukiančiam olimpinės atrankos turnyrui. Vyriausiojo trenerio Berndo Haakės ir jo asistentų Mauro Baltrukonio bei Raimondo Štrimančio vadovaujama komanda pirmuosius pasiruošimo darbus būsimoms kovoms atliko Elektrėnų ledo rūmuose.
 
Penktadienį ir šeštadienį rinktinės kandidatės kartu dirbo treniruotėse, o sekmadienį stovyklą užbaigė tarpusavio akistata. „Baltųjų“ ir „raudonųjų“ komandų mūšis baigėsi lygiosiomis 2:2, o įvarčiais šiose rungtynėse pasižymėjo Emilija Tučiūtė ir Karina Lukina bei Daiva Jatkevičienė ir Marija Kukanova. Vartus susitikimo metu gynė Jurgita Prekevičienė ir Viltė Beličenkaitė.
 
Pasibaigus stovyklai nuspręsta, jog kitą savaitgalį rinktinės stovykloje neišvysime Godos Laucaitytės, Evelinos Bankauskienės, Gertrūdos Gliožaitytės, Aušros Norkūnienės, Ritos Vorobjovienės ir Lauros Jusės. Tiesa, treneriai pabrėžia, jog šioms žaidėjoms nėra uždarytos durys į rinktinę ir jos vis dar pretenduoja patekti į rugpjūtį laukiančią paskutinę atrankos stovyklą prieš išvyką į Islandiją.
 
Antrasis stovyklos etapas taip pat bus surengtas Elektrėnuose, gegužės 7-9 dienomis. Šiose stovykloje laukiama 34 rinktinės kandidačių.
 
Stovyklos Elektrėnuose bus vienu iš pagrindinių moterų rinktinės pasiruošimo etapų prieš olimpinį atrankos turnyrą, kuris bus surengtas rugpjūčio 26-29 dienomis Islandijoje. Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės prieš kelionę į turnyrą.