Titulinis » Naujienos » M.Kieras ir A.Katulis debiutavo su trenksmu, o „Energija“ pamokė „Junior“

M.Kieras ir A.Katulis debiutavo su trenksmu, o „Energija“ pamokė „Junior“

2016-02-17
Sportas.lt informacija
Trimis žaidėjais pasistiprinusi Elektrėnų „Energijos“ komanda pergalingai užbaigė Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos reguliarųjį sezoną. Trečiadienį elektrėniškiai savo arenoje 6:3 (2:1, 1:0, 3:2) nugalėjo Minsko „Junior“ ekipą.
 
Rungtynių pradžioje „Junior“ pirmavo po Antono Cipano (6:55 min.) įvarčio, bet „Energija“ greitai sugebėjo atsitiesti. Šiame sezone „Energijos“ gretose debiutavęs Mindaugas Kieras (13:29) sulaukė perdavimų iš Edvino Boroškos ir Mauro Baltrukonio bei pasinaudojo kiekybine persvara. Netrukus kitas šio sezono „Energijos“ debiutantas Artūras Katulis ir Dovydas Kulevičius rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie Aurelijaus Kriščiūno (16:20) įvarčio, po kurio elektrėniškiai persvėrė rezultatą savo naudai.
 
Antrajame kėlinyje „Energija“ užsidirbo 4 baudos min., bet mažumoje gynėsi sėkmingai, o drausmingai žaidusius „Junior“ ledo ritulininkus sugebėjo nubausti dar vienu įvarčiu – po Luko Vėželio perdavimo pasižymėjo Deividas Kazlauskas (38:14). Visgi, „Junior“ nenuleido rankų ir po tikslaus Antono Potoročos (41:35) smūgio priartėjo iki minimumo.
 
Vėliau „Energija“ padidino „apsukas“, per kiek ilgesnę nei 6 min. atkarpą pelnė 3 įvarčius ir taip nulėmė rungtynių baigtį. Kiekybine persvara pasinaudojo E.Boroška (44:48, rezultatyvūs perdavimai – A.Katulis ir M.Kieras), po įvartį pridėjo ir D.Kazlauskas (48:18, Povilas Verenis) bei P.Verenis (50:52, Ugnius Čižas ir Justinas Vėželis). Tik rungtynėms artėjant į pabaigą „Junior“ dar pavyko kiek sušvelninti savo atsilikimą – pasižymėjo Aleksandras Bunecas (58:16). „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Nicholasas Nabuurs.
 
„Energija“ reguliariajame sezone iškovojo 20 pergalių, patyrė 16 pralaimėjimų ir su 56 taškais užėmė 5-ą vietą. Tuo tarpu „Junior“ (45 tšk.) liko 7-a tarp 10 komandų.
 
Ketvirtfinalio poros:
 
Soligorsko „Shakhter-2“ (102 tšk.) – Bresto „HC Brest-2“ (41 tšk.).
 
Gomelio „HC Gomel-2“ (81 tšk.) – Minsko „Junior“ (45 tšk.).
 
Raubičių „Dinamo-Raubichi“ (61 tšk.) – Gardino „Neman-2“ (48 tšk.).
 
Žlobino „Metallurg-2“ (58 tšk.) – Elektrėnų „Energija“ (56 tšk.).