Titulinis » Naujienos » M.Grinius atsidarė savo įvarčių sąskaitą Suomijos taurėje

M.Grinius atsidarė savo įvarčių sąskaitą Suomijos taurėje

2022-09-04
hockey.lt
 Savaitgalį Suomijoje tęsėsi šios šalies ledo ritulio taurės turnyras, kuriame varžosi ir dvi komandos savo gretose turinčios ledo ritulininkus iš Lietuvos.
 
Į kovas trečiajame taurės etape stojusi „Peliitat“ komanda su Martynu Griniumi penktadienį 1:5 nusileido „JoKP“ komandai, o šeštadienį net 12:1 nepasigailėjo „Pesa“ ledo ritulininkų. Viena nesėkmė per du turus užkirto „Peliitat“ komandai kelią į kitą etapą ir jie savo pasirodymą baigė grupėje užėmę antrąją vietą.
 
Debiutuodamas naujoje komandoje M. Grinius pirmajame susitikime nepasižymėjo, o antrajame pelnė savo pirmąjį profesionalios karjeros Suomijoje įvartį bei pridėjo dar du rezultatyvius perdavimus.
 
Sezoną antrajame pagal pajėgumą Suomijos divizione („Mestis“) „Peliitat“ pradės rugsėjo 23 dieną.
 
Savo pasirodymą taurėje baigė ir Kosto Gusevo atstovaujama „JHT“ komanda, antrose taurės rungtynėse 1:3 pralaimėjusi „Roki“ ekipai. Lietuvos rinktinės gynėjas šiame susitikime užsidirbo dvi baudos minutes.
 
Trečiasis Suomijos divizionas, kuriame tarp 13 komandų varžytis ir „JHT“, startuos rugsėjo 16 dieną.
 
Savo pasirodymą Suomijoje pradėjo ir trys aukščiausioje šios šalies jaunimo lygoje rungtyniaujantys lietuviai.
 
Itin sėkmingai pirmenybių startas susiklostė Faustui Nausėdai ir „Kiekko-Espoo“ komandai, kuri laimėjo visas tris sužaistas rungtynes. Iš pradžių ši ekipa 5:1 nugalėjo lygoje taip pat rungtyniaujančią savo antrąją komandą, o vėliau 3:2 įveikė du lietuvius savo gretose turinčią „Sport“ komandą bei po pratęsimo 5:4 palaužė „Assat“ ledo ritulininkus.
 
Pirmose dvejose rungtynėse be keitimų vartus gynęs F. Nausėda iš viso atrėmė 92,9% oponentų metimų ir pagal šį rodiklį lygoje žengia šeštas.
 
Tuo tarpu Artūrą Seniutą ir Marijų Dumčių savo gretose turinti „Sport“ ekipa po pirmosios nesėkmės atsitiesė 6:1 nugalėdami „K-Vantaa“ klubą. Jei pirmose rungtynėse abu lietuviai nepasižymėjo, tai antrajame pasirodyme M. Dumčius atliko du rezultatyvius perdavimus ir kartą prasižengė.