Titulinis » Naujienos » M.Dumčius surinko pirmąjį rezultatyvumo balą, M.Grinius - tarp rezultatyviausių lygos puolėjų

M.Dumčius surinko pirmąjį rezultatyvumo balą, M.Grinius - tarp rezultatyviausių lygos puolėjų

2022-01-08
hockey.lt informacija
Suomijos jaunimo aukščiausioje lygoje šeštadienį puikius individualius pasirodymus surengė mūsų šalies atstovai.

Šalies jaunimo lygos išlikimo grupėje kovojanti „Sport“ komanda šeštadienį 4:6 nusileido „SaiPa“ ledo ritulininkams. Nepaisant nesėkmės, šiame susitikime puikiai pasirodė du „Sport“ garbę ginantys lietuviai, prisidėję prie trijų iš keturių savo komandos įvarčių.
 
17-mečiui Marijui Dumčiui šis vakaras buvo įsimintinas tuo, jog puolėjas įsirašė savo pirmąjį rezultatyvumo balą šiame lygmenyje. Didžiąją sezono dalį jaunių lygoje praleidęs lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą pirmajam savo komandos įvarčiui. 10:20 min. ant ledo praleidusiam mūsų šalies atstovui tai pavyko pasiekti trečiuoju bandymu Suomijos jaunimo aukščiausioje lygoje.
 
Jo komandos draugas Martynas Grinius šį vakarą ant ledo praleido net 25:41 min. ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Antroje sezono dalyje žibantis lietuvis vos per devynis sužaistus mačus jau surinko 16 rezultatyvumo balų ir tarp visų išlikimo grupės ledo ritulininkų pagal šį rodiklį žengia penktas. Iš viso per šį sezoną jis sužaidė 27 susitikimus bei surinko 32 rezultatyvumo balus.
 
Priminsime, jog Suomijos jaunimo aukščiausioje lygoje šį sezoną dukart ant ledo pasirodė ir Artūras Seniuta, o per 11 sužaistų susitikimų 92,38% mestų ritulių atrėmęs Faustas Nausėda yra vienas iš geriausių šio sezono lygos vartininkų.