Titulinis » Naujienos » Mauras Baltrukonis: „trūksta tik įvarčių“

Mauras Baltrukonis: „trūksta tik įvarčių“

2013-12-09
hockey.lt informacija
 Lietuvos U-20 rinktinės stovykloje dalyvauja ir vienas geriausių savo kartos ledo ritulininkų Mauras Baltrukonis, kuris į Lietuvą atvyko iš Tverės „Tveričių“ komandos.
 
Lietuvis puolėjas per 21-erias rungtynes pelnė vieną įvartį ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. MHL pirmenybėse žaidžiantis lietuvis tikina, jog „yra pilnas jėgų ir nusiteikimo, iki pilnos laimės trūksta įvarčių“.
 
-Kaip vertini savo sezoną Tverėje?
-Viskas gerai, nusiteikęs puikiai, trūksta tik įvarčių. Esu geros formos, nusiteikęs puikiai. Žodžiu, neblogas sezonas, reikia pradėti mušti.
 
-Po metų pertraukos grįžai į rinktinę. Kokios nuotaikos?
-Maloniai nustebino komanda. Visi susitelkę, kovoja vieni už kitus, padeda. Žodžiu, tikra komanda.
 
-Kokie tolimesni tikslai klube?
-Norėčiau žaisti VHL (Rusijos aukščiausiosios lygos) komandoje. Kol kas tikrai jokių planų, nes dar šis ir kitas sezonas jaunimo lygoje, tačiau vėliau norėčiau save išbandyti ir Vakarų Europos klube, nebūtinai Rusijos, svarbu tobulėti ir kilti aukštyn. Jaunimo čempionatas Vengrijoje kaip tik gera proga save parodyti specialistams.
 
-Kokios rinktinės galimybės pasaulio čempionate Vengrijoje?
-Daug kas priklauso nuo fortūnos, kaip ji mums šypsosis. Visos komandos stengsis, stengsimės ir mes. Žinau, jog esu vienas vyriausių komandoje, tad teks ir atsakomybės našta, kurios nebijau.
Kokia mūsų komanda, pamatysime draugiškose Elektrėnuose, kuriose treneriai turbūt šlifuos penketukus, bandysime įvairias taktikas.