Titulinis » Naujienos » M.Armalis Švedijoje surengė nepriekaištingą pasirodymą, M.Grinius tapo rungtynių herojumi Suomijoje

M.Armalis Švedijoje surengė nepriekaištingą pasirodymą, M.Grinius tapo rungtynių herojumi Suomijoje

2023-01-14
hockey.lt informacija
Šeštadienį dar vieną puikų pasirodymą Švedijoje surengė Lietuvos rinktinės vartininkas Mantas Armalis.
 
Rungtynėse prieš „Malmo“ komandą M. Armalis atrėmė visus 22 oponentų metimus į jo vartus bei padėjo jo klubui švęsti pergalę 3:0. „Leksand“ komandai pergalė leido susigrąžinti 8-ąją turnyrinės lentelės poziciją.
 
Tai buvo jau ketvirtosios rungtynės šiame sezone, kuriose M. Armalis nepraleido nė vieno įvarčio. Pagal šį rodiklį jis lygoje žengia antras, o pagal atremtų metimų procentą (92,28) jis užima trečiąją poziciją.
 
Dramatišką pergalę Norvegijos pirmenybėse iškovojo „Sparta“ su Pauliumi Gintautu. „Sparta“ namuose po baudinių serijos 4:3 palaužė „Storhamar“ klubą. Pergalingose rungtynėse 12:29 min. ant ledo praleidęs puolėjas iš Lietuvos nepasižymėjo.
 
Po pergalės „Sparta“ išlaikė pirmąją poziciją čempionate.
 
Puikų pasirodymą Suomijos antroje lygoje surengė Martynas Grinius. Puolėjas iš pradžių asistavo pirmajam komandos įvarčiui, o iki trečiojo kėlinio pabaigos likus dešimčiai sekundžių savo įvarčiu išplėšė pratęsimą. Negana to, baudinių serijoje jis taip pat buvo tikslus padėjęs „Peliitat“ klubui 4:3 palaužti „FPS“ komandą.
 
Šiame sezone M. Grinius jau pelnė 6 įvarčius bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų. „Peliitat“ ir toliau lygoje žengia 12 pozicijoje.
 
Švedijos ketvirtoje lygoje puikų pasirodymą surengė Elvinas Karla. 32 iš 33 metimų į jo vartus sulaikęs vartininkas leido „Kovlands“ 3:1 parklupdyti „AIK-Hockey Harnosand“ klubą.
 
Po pergalės „Kovlands“ pakilo į antrąją savo diviziono poziciją, o E. Karla tarp geriausių lygos vartininkų (90,21%) pagal atremtus metimus žengia antras.
 
Vokietijos ketvirtajame divizione Domantas Čypas atliko du rezultatyvius perdavimus, o „Adenderfor“ klubas 5:0 nepasigailėjo „Weser Stars“ komandos. Kitas nugalėtojų gretose žaidžiantis lietuvis Ruslanas Černychas šįkart nepasižymėjo.