Titulinis » Naujienos » M.Armalis puikiai gynė vartus Švedijoje, lietuviai buvo rezultatyvūs kitose lygose

M.Armalis puikiai gynė vartus Švedijoje, lietuviai buvo rezultatyvūs kitose lygose

2023-01-04
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulininkai pastarosiomis dienomis surengė ne vieną sėkmingą pasirodymą užsienio šalių čempionatuose.
 
Puikų pasirodymą Švedijos aukščiausioje lygoje surengė Mantas Armalis. „Leksands“ klubo vartus ginantis vartininkas atrėmė net 34 iš 35 į jo vartus atliktų metimų padėdamas 4:1 nugalėti „Lulea“ klubą.
 
Pergalė leido „Leksands“ susigrąžinti septintąją poziciją lygoje, o M. Armalis pagal atremtų metimų procentą SHL žengia ketvirtas (92.23%).
 
Rezultatyvų perdavimą Slovakijos čempionato rungtynėse atliko Nerijus Ališauskas, kuris trečiadienį džiaugėsi ketvirtąją pergale iš eilės. Lietuvio atstovaujama „HK Grotto Spišska Nova Ves“ 5:1 nugalėjo „Transport Prešov“ klubą. Po dar vienos pergalės jie pakilo į penktąją turnyrinės lentelės poziciją.
 
29 rungtynes šį sezoną sužaidęs N. Ališauskas savo sąskaitoje jau turi 10 rezultatyvių perdavimų.
 
Lenkijos pirmenybėse „JKH GKS Jastrzebie“ su Marku Kaleinikovu po baudinių serijos 3:4 nusileido „GKS Tychy“ komandai. Lietuvos rinktinės puolėjas šiame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą, bet nesugebėjo realizuoti baudinio.

Po pralaimėjimo „JKH GKS Jastrzebie“ Lenkijoje žengia penkti, o 29 rezultatyvumo balus šiame sezone surinkęs M. Kaleinikovas rezultatyviausių lygos žaidėjų rikiuotėje taip pat užima penktąją poziciją.
 
Vengrijos aukščiausioje lygoje nutrūko Ugniaus Čižo penkių iš eilės rezultatyvių rungtynių serija. Lietuvis rungtynėse su „Gyergyoi Hoki Klub“ nepasižymėjo, o „FEHA19“ pralaimėjo 3:9. Po nesėkmės lietuvio atstovaujamas klubas išliko paskutinėje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Septintąjį sezono įvartį Alpių ledo ritulio lygoje pelnė Eimantas Noreika, bet „Steel Wings“ klubas 2:6 pralaimėjo „EC Kitzbuhel“ ledo ritulininkams. Šiame sezone be 7 pelnytų įvarčių E. Noreika atliko ir 8 rezultatyvius perdavimus, o jo atstovaujama komanda žengia 14.
 
Įvarčiu prie komandos pergalės Vokietijos trečioje lygoje prisidėjo Arnoldas Bosas. Jo atstovaujama „Black Dragons“ komanda 3:1 nugalėjo „Wohnbau Moskitos Essen“ komandą, o lietuvis pelnė pirmąjį savo komandos įvartį.
 
Šiame sezone A. Bosas jau yra pelnęs 24 įvarčius bei atlikęs 19 rezultatyvių perdavimų.