Titulinis » Naujienos » M. Kaleinikovas pelnė dar vieną įvartį Lenkijos čempionato atkrintamosiose, lietuviai rezultatyviai žaidė Vokietijoje

M. Kaleinikovas pelnė dar vieną įvartį Lenkijos čempionato atkrintamosiose, lietuviai rezultatyviai žaidė Vokietijoje

2023-03-04
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulininkai tęsia savo kovas užsienio pirmenybėse.
 
Švedijos aukščiausioje lygoje be Manto Armalio žaidusi „Leksands“ komanda apmaudžiai išleido pergalę prieš „HV 71“ ekipą ir patyrė pralaimėjimą po pratęsimo 2:3. Po nesėkmės SHL pirmenybėse jie nukrito į aštuntąją poziciją.
 
Pralaimėjimą Slovakijos pirmenybėse patyrė „Spišska Nova Ves“, kuriai atstovauja Nerijus Ališauskas. Lietuvio komanda 0:3 pralaimėjo prieš „HC Košice“, o pats gynėjas šiose rungtynėse per 20:14 min. nepasižymėjo. Po pralaimėjimo „Spišska Nova Ves“ nukrito į penktąją turnyrinės lentelės poziciją, o iki reguliaraus sezono finišo beliko vienas susitikimas.
 
Lenkijos pirmenybių atkrintamosiose varžybose ir toliau įspūdingą formą demonstruoja Markas Kaleinikovas. Puolėjas pelnė dar vieną įvartį padėjusį „JHK GKS Jastrzebie“ klubui 3:2 palaužti „GKS Katowice“ ledo ritulininkus ir serijoje iki keturių pergalių įsiveržti į priekį 3:2.
 
Per penkerias ketvirtfinalio rungtynes M. Kaleinikovas jau pelnė 4 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Norvegijos aukščiausioje lygoje dramatiškai startavo ketvirtfinalio serija tarp „Sparta“ ir „Stjernen“ komandų. Po ilgo pratęsimo pergale 2:1 džiaugėsi „Sparta“, kurios gretose 16:15 min. ant ledo praleidęs Paulius Gintautas kartą metė į vartus.
 
Rezultatyvų perdavimą Suomijos antroje lygoje atliko Martynas Grinius, bet jo „Peliitat“ klubas 1:7 nusileido „Keupa“ klubui. 17:11 min. ant ledo praleidęs puolėjas iš Lietuvos šiame susitikime taip pat dukart metė į vartus bei laimėjo 9 iš 20 ritulio įmetimų.
 
Po šios nesėkmės „Peliitat“ prarado net ir teorines viltis patekti į „Mestis“ atkrintamąsias ir sezoną pratęs kaudamiesi dėl išlikimo lygoje. M. Grinius šiame sezone per 43 rungtynes pelnė 9 įvarčius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.
 
Vokietijos trečioje lygoje įvartį pelnė Arnoldas Bosas 3:7 pralaimėtose rungtynėse su „Herner EV Miners“ klubu. „Black Dragons“ reguliarųjį sezoną užbaigs jau sekmadienį, o puolėjo sąskaitoje šį sezoną 37 įvarčiai ir 28 rezultatyvūs perdavimai.
 
Norvegijos antroje lygoje apmaudžiai sezonas baigėsi „Nidaros“ klubui su Dominyku Bogdziuliu. Paskutinėse dvejose serijos iki trijų pergalių rungtynėse šį ekipa 2:3 ir po pratęsimo 4:5 pralaimėjo „Comet“ klubui ir liko be galimybės varžytis dėl vietos aukščiausioje šalies lygoje. Puolėjas iš Lietuvos pirmose rungtynėse pelnė įvartį, o antrajame susitikime atliko rezultatyvų perdavimą.
 
Per 2022-2023 metų sezoną D. Bogdziulis sužaidė 32 rungtynes ir pelnė 11 įvarčių bei atliko 29 rezultatyvius perdavimus.
 
Vokietijos ketvirtoje lygoje Domantas Čypas pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o Ruslanas Černychas rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie pergalės 10:3 prieš „HSV“ klubą. Iki reguliaraus sezono pabaigos likus sužaisti vienerias rungtynes „Adendorfer“ klubas tarp aštuonių komandų žengia ketvirtas.
 
Šiame sezone 25 rungtynes sužaidęs D. Čypas pelnė 13 įvarčių bei atliko 23 rezultatyvius perdavimus ir tarp rezultatyviausių lygos gynėjų žengia antras. R. Černycho sąskaitoje per 24 rungtynes – 1 įvartis ir 10 rezultatyvių perdavimų.
 
Švedijos ketvirtoje lygoje sėkmingai antrąjį etapą užbaigė „Kovlands“ klubas su Elvinu Karla 5:3 laimėdamas rungtynes prieš „Solleftea“ bei iškovodami kelialapį į kitą etapą. Pergalingose rungtynėse lietuvis atrėmė 19 iš 22 metimų į jo vartus.
 
Keturių komandų kovą dėl vienos vietos trečioje Švedijos lygoje „Kovlands“ pradės kovo 8-ąją.