Titulinis » Naujienos » M. Grinius naują karjeros stotelę rado Vokietijoje

M. Grinius naują karjeros stotelę rado Vokietijoje

2023-08-11
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės puolėjas Martynas Grinius po ilgų metų Suomijoje keičia karjeros kryptį ir savo profesionalo karjerą pratęs Vokietijoje.
 
Septynerius metus Suomijoje praleidęs 21-erių metų puolėjas pasirašė sutartį su trečioje Vokietijos lygoje (Oberliga) rungtyniaujančia „Saale Bulls Halle“ komanda. Iki tol M. Grinius rungtyniavo visose Suomijos jaunių ir jaunimo lygų pakopose, o pernai profesionalo karjerą pradėjo antroje pagal pajėgumą šios šalies „Mestis“ lygoje.
 
Praėjusį sezoną 48 reguliaraus sezono ir 4 antrojo etapo rungtynes sužaidęs lietuvis iš viso „Peliitat“ gretose pelnė 11 įvarčių bei atliko 15 rezultatyvių perdavimų. Gindamas Lietuvos rinktinės garbę jis pasaulio čempionate Didžiojoje Britanijoje pelnė įvartį bei atliko du rezultatyvius perdavimus.
 
Naujoji lietuvio ekipa praėjusį sezoną buvo viena iš stipriausių savo lygoje. Atkrintamosiose varžybose „Saale Bulls Halle“ suklupo pusfinalyje.
 
Priminsime, jog kitą sezoną Vokietijos trečioje lygoje „EHC Erfurt“ gretose ir toliau žais puolėjas Arnoldas Bosas, o žemesnėje, ketvirtoje lygoje, savo karjerą „Adendorfer“ klube tęs gynėjai Domantas Čypas ir Ruslanas Černychas. Į šią lygą neseniai persikėlė ir Prancūzijoje iki tol rungtyniavęs Edgaras Protčenko, kuris žais „Landsberg“ ekipoje.