Titulinis » Naujienos » M. Grinius ir F. Nausėda nukalė pergales Suomijoje

M. Grinius ir F. Nausėda nukalė pergales Suomijoje

2021-10-02
hockey.lt informacija
 Penktadienį Suomijoje žibėjo du šios šalies aukščiausioje jaunimo lygoje rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai – Martynas Grinius ir Faustas Nausėda.
 
 „Sport“ komanda, kurioje šį kartą ant ledo pasirodė tik M. Grinius, o Marijus Dumčius rungtynėms nebuvo registruotas, savaitgalį pradėjo išvykoje 4:2 įveikdama „Karpat“ ekipą. Ryškiausią indėlį į „Sport“ pergalę puolime įdėjo būtent M. Grinius, kuris per 13:53 min. ant ledo pelnė du savo komandos įvarčius.
 
M. Griniui tai buvo geriausios sezono rungtynės, o iš viso per 7 sužaistus susitikimus jo sąskaitoje – 2 įvarčiai ir rezultatyvus perdavimas.
 
Puikiai savo rungtynes sužaidė ir „K-Espoo“ vartus ginantis F. Nausėda. Lietuvis atrėmė 31 iš 23 oponentų metimų ir padėjo iškovoti pergalę 2:1 prieš „SaiPa“ ledo ritulininkus.
 
Ketvirtąsias sezono rungtynes aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje sužaidęs F. Nausėda iš viso sezone atrėmė 91,5% oponentų metimų ir pagal šį rodiklį lygoje žengia septintas.
 
Tris pergales per aštuonis turus iškovojusi „K-Espoo“ komanda tarp 20 lygos dalyvių žengia 14-ta, o dvi pergales turintys „Sport“ atstovai – 18-ti.