Titulinis » Naujienos » M. Dumčius debiutavo aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje, D. Čečekovas Šveicarijoje surengė neeilinį pasirodymą

M. Dumčius debiutavo aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje, D. Čečekovas Šveicarijoje surengė neeilinį pasirodymą

2021-09-20
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunieji ledo ritulininkai įsibėgėja užsienio šalių jaunimo lygose. Praėjęs savaitgalis buvo įsimintinas ne vienam Šveicarijoje bei Suomijoje žaidžiančiam mūsų šalies atstovui.
 
Praėjęs savaitgalis buvo neeilinis Marijui Dumčiui: 17-metis debiutavo aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje. Kartu su Martynu Griniumi viename penkete žaidęs puolėjas per abu sužaistus susitikimus nepasižymėjo, o „Sport“ 3:6 nusileido „Jokerit“ jaunimui, bet 2:1 pranoko „Tappara“ ekipą.
 
Be M. Griniaus (5 rungtynės: 1 rezultatyvus perdavimas), aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje rungtyniauja ir vartininkas Faustas Nausėda (1 rungtynės), atstovaujantis „K-Espoo“ klubui. Beje, 20-metis vartininkas jau buvo registruotas ir „K-Espoo“ vyrų komandos rungtynėms Suomijos taurės turnyre, bet savojo šanso pasirodyti ant ledo jis nesulaukė.
 
Šį sezoną M. Dumčius taip pat rungtyniauja ir Suomijos jaunių aukščiausioje lygoje (4 rungtynės: 1 įvartis ir 2 rezultatyvūs perdavimai). Be jo „Sport“ garbę U-18 pirmenybėse gina ir Arturas Seniutas (6 rungtynės: 2 rezultatyvūs perdavimai) ir praėjusį savaitgalį progą debiutuoti šiame lygmenyje gavęs Joris Valčiukas (2 rungtynės).
 
Tiesiog nepriekaištingu savaitgaliu Šveicarijos U-17 Elito divizione galėjo pasigirti „Young Dragons“ puolėjas Danielius Čečekovas. 15-mečio iš Klaipėdos atstovaujama komanda iškovojo dvi triuškinamas pergales (11:3 ir 9:2), o puolime ryškiai žibėjo ir lietuvis: pirmajame susitikime jis pelnė tris įvarčius, o antrajame pridėjo įvartį ir tris rezultatyvius perdavimus.
 
Įspūdingas savaitgalis padėjo D. Čečekovui įsiveržti ir tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų. 9 rezultatyvumo balus (5 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai) per 6 susitikimus surinkęs puolėjas rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše žengia aštuntas.
 
U-17 Šveicarijos elitiniame divizione rungtyniauja dar penki lietuviai: „Geneve Futur Hockey“ gretose žaidžia Dovydas Jukna (6 rungtynės: 3 įvarčiai ir 1 rezultatyvus perdavimas) ir Simas Ignatavičius (4 rungtynės), „Lausanne 4 Clubs“ atstovauja Benas Andrejauskas (3 rungtynės: 1 įvartis ir 1 rezultatyvus perdavimas) ir Nikita Valasenko (1 rungtynės), o Titas Krakauskas (4 rungtynės: 1 įvartis ir 1 rezultatyvus perdavimas) gina „Biel-Bienne Spirit“ klubo garbę.
 
Laipteliu žemiau „U-17 Top“ lygoje „Valais Chablais Futur“ klube rungtyniauja Ignas Vaišvila (4 rungtynės: 1 rezultatyvus perdavimas) ir vartininkas Daniila Cepovas (4 rungtynės). Beje, šiame lygmenyje sezoną pradėjo ir N. Valasenko, vos per du susitikimus surinkęs 6 rezultatyvumo balus (4 įvarčiai ir 2 rezultatyvūs perdavimai).
 
Praėjusį savaitgalį savo sezoną pradėjo ir U-15 Elitiniame divizione rungtyniaujantys ledo ritulininkai iš Lietuvos. Savo pirmąsias rungtynes sužaidė Viačeslavas Alfiorovas („EHC Basel Nachwuchs“), Kipras Naruškevičius („Yverdon Les Bains“) bei Tadas Šližys ir Dovydas Norus (abu „Valais Chablais Futur“). Savo debiutą rezultatyviu perdavimu pavyko pažymėti vieninteliam D. Norui.